Headlines

+/- Multimedia - LiVe !


Multimedia

Streaming

protoselida

Published On:Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013
Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις

THE SECRET REAL TRUTH

THE SECRET REAL TRUTH


Αυτό που είμαστε

Posted: 10 Apr 2013 02:50 PM PDT


Ποιός από μας δεν έχει γνωρίσει κάποιον άνθρωπο (ίσως τον ίδιο μας τον εαυτό) που να είναι τόσο στραμμένος προς τα έξω, τόσο απορροφημένος στη συσσώρευση αγαθών ή στο τι σκέφτονται οι άλλοι, ώστε να χάνει κάθε αίσθηση του εαυτού του; Ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν του τίθεται κάποιο ερώτημα, αναζητεί την απάντηση προς τα έξω κι όχι προς τα μέσα. Διατρέχει δηλαδή τα πρόσωπα των άλλων, για να μαντέψει ποιά απάντηση επιθυμούν ή περιμένουν.
Για έναν τέτοιον άνθρωπο θεωρώ χρήσιμο να συνοψίσω μια τριάδα δοκιμίων που έγραψε ο Σοπενάουερ προς το τέλος της ζωής του. (Για όποιον έχει φιλοσοφικές τάσεις είναι γραμμένα σε γλώσσα σαφή και προσβάσιμη στον μη ειδικό). Βασικά τα δοκίμια τονίζουν ότι το μόνο που μετράει είναι αυτό που το άτομο είναι.Ούτε ο πλούτος ούτε τα υλικά αγαθά ούτε η κοινωνική θέση ούτε η καλή φήμη φέρνουν την ευτυχία. Αν και οι σκέψεις αυτές δεν αφορούν συγκεκριμένα τα υπαρξιακά θέματα, παρ' όλ' αυτά μας βοηθούν να μετακινηθούμε από ένα επιφανειακό επίπεδο προς βαθύτερα ζητήματα.
1. Αυτό που κατέχουμε. Τα υλικά αγαθά είνα απατηλά. Ο Σοπενάουερ υποστηρίζει πολύ κομψά ότι η συσσώρευση πλούτου και αγαθών είναι ατελείωτη και δεν προσφέρει ικανοποίηση. Όσο περισσότερα κατέχουμε, τόσο πολλαπλασιάζονται οι απαιτήσεις μας. Ο πλούτος είναι σαν το νερό της θάλασσας: όσο περισσότερο πίνουμε, τόσο πιο πολύ διψάμε. Στο τέλος δεν κατέχουμε εμείς τα αγαθά μας – μας κατέχουν εκείνα.2. Αυτό που αντιπροσωπεύουμε στα μάτια των άλλων. Η φήμη είναι το ίδιο εφήμερη όσο και τα υλικά πλούτη. Ο Σοπενάουερ γράφει: "Οι μισές μας ανησυχίες και αγωνίες έχουν προέλθει από την έγνοια μας για τις γνώμες των άλλων… πρέπει να βγάλουμε αυτό το αγκάθι απ' τη σάρκα μας". Είναι τόσο ισχυρή η παρόρμηση να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, ώστε για μερικούς φυλακισμένους, την ώρα που βαδίζουν προς τον τόπο της εκτέλεσής τους, αυτό που κυρίως απασχολεί τη σκέψη τους είναι το ντύσιμο και οι τελευταίες τους χειρονομίες.Η γνώμη των άλλων είναι ένα φάντασμα που μπορεί ανά πάσα στιγμή ν' αλλάξει όψη. Οι γνώμες κρέμονται από μια κλωστή και μας υποδουλώνουν στο τι νομίζουν οι άλλοι, ή, ακόμα χειρότερα, στο τι φαίνεται να νομίζουν – γιατί ποτέ δεν μπορούμε να μάθουμε τι σκέφτονται πραγματικά.3. Αυτό που είμαστε. Μόνο αυτό που είμαστε έχει πραγματική αξία. Μια καλή συνείδηση, λέει ο Σοπενάουερ, αξίζει περισσότερο από μια καλή φήμη. Ο μεγαλύτερος στόχος μας θα έπρεπε να είναι η καλή υγεία κι ο πνευματικός πλούτος, ο οποίος οδηγεί σε ανεξάντλητα αποθέματα ιδεών, στην ανεξαρτησία και σε μια ηθική ζωή. Η ψυχική μας γαλήνη πηγάζει από τη γνώση ότι αυτό που μας αναστατώνει δεν είναι τα πράγματα, αλλά η ερμηνεία μας για τα πράγματα.Αυτή η τελευταία σκέψη – ότι η ποιότητα της ζωής μας προσδιορίζεται από το πως ερμηνεύουμε τις εμπειρίες μας, όχι από τις ίδιες τις εμπειρίες – είναι ένα σημαντικό θεραπευτικό δόγμα που ανάγεται στην αρχαιότητα. Κεντρικό αξίωμα στη σχολή του στωικισμού, πέρασε από τον Ζήνωνα, τον Σενέκα, τον Μάρκο Αυρήλιο, τον Σπινόζα, τον Σοπενάουερ και τον Νίτσε κι έφτασε να γίνει θεμελιώδης έννοια τόσο στην ψυχοδυναμική όσο και στη γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.«Στον κήπο του Επίκουρου» Irvin Yalom: «Αφήνοντας πίσω τον τρόμο του θανάτου» 


EDW HELLAS

Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας...

Posted: 10 Apr 2013 02:40 PM PDT


Pablo Neruda 

Αργοπεθαίνει (Muere lentamente)

Αργοπεθαίνει
όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας,
επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές,
όποιος δεν αλλάζει το βήμα του,
όποιος δεν ρισκάρει να αλλάξει χρώμα στα ρούχα του,
όποιος δεν μιλάει σε όποιον δεν γνωρίζει.

Αργοπεθαίνει
όποιος έχει την τηλεόραση για μέντωρα του

Αργοπεθαίνει
όποιος αποφεύγει ένα πάθος,
όποιος προτιμά το μαύρο αντί του άσπρου
και τα διαλυτικά σημεία στο "ι" αντί τη δίνη της συγκίνησης
αυτήν ακριβώς που δίνει την λάμψη στα μάτια,
που μετατρέπει ένα χασμουρητό σε χαμόγελο,
που κάνει την καρδιά να κτυπά στα λάθη και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει
όποιος δεν "αναποδογυρίζει το τραπέζι" όταν δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του,
όποιος δεν ρισκάρει τη σιγουριά του, για την αβεβαιότητα του να τρέξεις πίσω απο ένα όνειρο,
όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του, έστω για μια φορά στη ζωή του, να ξεγλιστρήσει απ' τις πανσοφές συμβουλές.

Αργοπεθαίνει
όποιος δεν ταξιδεύει,
όποιος δεν διαβάζει,
όποιος δεν ακούει μουσική,
όποιος δεν βρίσκει το μεγαλείο μέσα του

Αργοπεθαίνει
όποιος καταστρέφει τον έρωτά του,
όποιος δεν αφήνει να τον βοηθήσουν,
όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη κακή του τύχη
ή για τη βροχή την ασταμάτητη

Αργοπεθαίνει
όποιος εγκαταλείπει την ιδέα του πριν καν την αρχίσει,
όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει
ή δεν απαντά όταν τον ρωτάν για όσα ξέρει

Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις,
όταν θυμόμαστε πάντα πως για να 'σαι ζωντανός
χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη
από το απλό αυτό δεδομένο της αναπνοής.

Μονάχα με μιά φλογερή υπομονή
θα κατακτήσουμε την θαυμάσια ευτυχία.


πηγη

ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

Posted: 10 Apr 2013 02:36 PM PDT


Ενας κινέζος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, το Σάββατο κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη δημιουργία του νέου ιού της γρίπης των πτηνών που πλήττει αυτή την στιγμή τα μέρη της Κίνας ως μια βιολογική επίθεση πολέμου.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός και ο πρεσβύτερος συνταγματάρχης Dai Xu είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απελευθέρωσαν τον H7N9 ιό της γρίπης των πτηνών στην Κίνα, ως μια πράξη βιολογικού πολέμου, σύμφωνα με δημοσίευμα στο blog του το Σάββατο.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Jason Rebholz απέρριψε το αίτημα. "Δεν υπάρχει απολύτως καμία αλήθεια σε αυτούς τους ισχυρισμούς,".
Επτά θάνατοι από την επιδημία της γρίπης των πτηνών αναφέρθηκαν την Τρίτη απο τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Όπως και περίπου 24 άτομα που φέρεται ότι είχαν προσβληθεί από τη νόσο στη Σαγκάη, Jiangsu, Zhejiang και Anhui.

Οι Κινεζικές αρχές προσπαθούν να καθησυχάσουν για τους φόβους μιας μεγάλης επιδημίας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η κυβέρνηση, επίσης, υποστήριξε ότι η επιδημία δεν έχει σχέση με την πρόσφατη ανακάλυψη των χιλιάδων νεκρών χοίρων που επέπλεαν σε ένα ποτάμι στην Κίνα.


Έχεις διορία μέχρι την τελευταία παράγραφο αυτού του άρθρου να σταματήσεις να διαβάζεις.

Posted: 10 Apr 2013 02:30 PM PDT


Στο τέλος υπάρχει μία παράγραφος που θα σε εμπνεύσει τόσο πολύ, που θα αρχίσεις να ψάχνεις , θα ενθουσιαστείς , δεν θα μπορείς να σταματήσεις , ίσως, μάλιστα , να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη για όλη την ανθρωπότητα .


Ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος αν γυρίσεις σελίδα . Πρέπει να σταματήσεις...

Νομίζω ότι πείνασες . Δεν πας μέχρι το ψυγείο να δεις τι νοστιμιά σε περιμένει. Πηγαίνοντας, άνοιξε και την τηλεόραση γιατί πιθανότατα συνέβη κάτι πολύ σημαντικό και θα είναι κρίμα να μην είσαι ενήμερος. Αν δεν έχει ειδήσεις, περίμενε μέχρι να αρχίσουν και εν τω μεταξύ χάζευε λίγο σ' αυτή την ταινία που θα δεις. Αν διακόψουν για διαφημίσεις, μην σηκωθείς από την πολυθρόνα γιατί θα χάσεις την ευκαιρία της εβδομάδας, να αγοράσεις το γιαούρτι δέκα λεπτά φθηνότερο. 

Άρχισαν οι ειδήσεις ? Φοβήθηκες ? Απογοητεύτηκες ? Οργίστηκες ? Είδες που είχα δίκιο, αν δεν τις είχες ακούσει , θα ήσουν ήσυχος στο σπιτάκι σου σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τώρα όμως δεν εφησυχάζεις. Φοβάσαι ότι μπορούν να σου πάρουν το μισθό, τη σύνταξη, ακόμα και το σπίτι. Απογοητεύεσαι από τους ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα. Οργίζεσαι που δεν μπορείς να κάνεις και εσύ τίποτα . Είναι ώρα για δράση .

Σταμάτα να διαβάζεις αυτό το άρθρο και τρέξε να προστατεύσεις τον ευατούλη σου . Πήγαινε και θάψε τα χρήματα σου για να μην ξέρουν πόσα έχεις . Αγόρασε προμήθειες από το super market για τα επόμενα δέκα χρόνια. Κλειδώσου μέσα στο σπίτι σου. Θα βγαίνεις μόνο για να πηγαίνεις στη δουλειά, για να μην δίνεις στόχο και μετά θα γυρίζεις στο φρούριο σου, στο σπίτι σου.

Θα ανοίγεις την τηλεόραση και θα μαθαίνεις τα πάντα. Τα βιβλία βγάλτα από την βιβλιοθήκη για να βάλεις στη θέση τους πακέτα με μακαρόνια. Είναι πιο χρηστικά. Με τα βιβλία τώρα, βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο σε στοίβες , μπορείς να φτιάξεις ένα ωραιότατο τραπεζάκι για να βάζεις πάνω την τηλεόραση και έτσι θα γλιτώσεις και χρήματα από την αγορά του τραπεζακίου .

Τώρα πια τα κατάφερα . Δεν πρόκειται να ξανανοίξεις βιβλίο, να συζητήσεις με άλλους (οι συνομιλίες καταγράφονται και δεν πρέπει να δίνεις στόχο ) και έτσι υπάρχει μία και μοναδική αλήθεια. Η δική μου. Είσαι πια απόλυτα προβλέψιμος. Κι εγώ δεν φοβάμαι μην τυχόν και ανακαλύψεις τίποτα και ξεφύγεις.

Α ! και για να δεις πόσο σε νοιάζομαι, δεν θα αποκαλύψω ποτέ και σε κανέναν το μυστικό σου .

Ποιό μυστικό ?

Ότι είσαι ήδη πεθαμένος, αλλά δεν το έχεις καταλάβει γιατί κανένας δεν έκλαψε στην κηδεία σου. Ήταν όλοι πολύ απασχολημένοι, βλέποντας τη διαφήμιση με το γιαούρτι ...

"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις,

να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και

ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις,

και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια,

άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την

κατάσταση και να σκέφτεσαι

σαν λογικός άνθρωπος".


Πηγη

Διάσημα μυστήρια | Mystery Files

Posted: 10 Apr 2013 02:20 PM PDT


Μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως ανεξιχνίαστες υποθέσεις του παρελθόντος. Τί κρύβεται πίσω από τους μύθους; Τί είναι αλήθεια και τί προπαγάνδα; Με τη βοήθεια των σύγχρονων ερευνητών, τα Mystery Filesερευνούν τα γεγονότα, εξετάζουν τους μύθους και τις λαϊκές δοξασίες και αποκαλύπτουν την πραγματικότητα.
Την σειρά των 4 επεισοδίων μπορείτε να την δείτε και εδώ : Dailymotion Channel

Το τέταρτο σενάριο

Posted: 10 Apr 2013 02:10 PM PDT


Ο Ιησουίτης Πάπας Φράνσις παίρνει το τιμόνι στο Βατικανό, και ως Εκκλησία ετοιμάζονται για την άφιξη των UFO. Η Καθολική Εκκλησία γενικά ετοιμάζει όχι μόνο τον νέο Πάπα Φράνσις, αλλά και υποδοχή για τα UFO από το διάστημα.
Το τέταρτο σενάριο που έδωσε ο Σαμαέλ στον Βελιάλ, και έφερε στο προσκήνιο ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, αυτή την στιγμή συνυπάρχει ως εναλλακτική λύση. Θέλω να επισημάνω επίσης, ότι έχει γίνει εδω και χρόνια η κατάλληλη προετοιμασία των Γκοίμ με το σχέδιο "Κυανή Βίβλος" ότι όντα με μεγάλη τεχνολογία ερχότανε ανέκαθεν στη Γή και συνεχίζουν να έρχονται και μας παρακολουθούν.
Στο τέλος του άρθρου θα διαβάσετε την προφητεία του Ιεζεκιήλ που πολλοί επιστήμονες την παρουσιάζουν σαν περιγραφή της άφιξης ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου.
Αρχικά θα δούμε την αποκρυπτογράφηση του Παπικού οικόσημου:
1) ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ "ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΠΕΛΟΥ" ... Εδώ είναι ένα κοντινό πλάνο του "ιπτάμενου καπέλου" με τα σχοινιά φιδιών όπως οι αιγύπτιοι και οι Σουμέριοι ισχυρίζονται ότι οι κοσμικοί τους επισκέπτες στους δίσκους τους που πετούν είχαν σχοινιά φιδιών .. . να εξετάσουμε προσεκτικά το πρόσωπο που ορίζεται ως Χερουβείμ ... να εξετάσουμε επίσης την προέλευση των παρόμοιων συμβόλων του ιπτάμενου καπέλου ....
2) ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ "ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΠΕΛΟΥ" ... Προέρχεται από παλαιότερη μορφή εδώ σε ένα παλιό μωσαϊκό της εκκλησίας και απεικονίζεται όπως είπαμε στο Βαπτιστήριο του San Giovanni in Fonte στη Νάπολη ... αύτο και μόνο εξηγεί γιατί οι πάπες έχουν επιλέξει το σχήμα του ιπτάμενου καπέλου ως σύμβολο που έχει ένα κοσμικό φίδι που συνδέεται ως σχοινιά φιδιών που το χερουβείμ οδηγά ...
Ο συναδέλφος επίσης του Ιησουίτη Φραγκίσκου της Αργεντινής. Ο José Gabriel Funes (γεννημένος στις 31 Ιαν 1963 στην Κόρδοβα ), είναι ένας Αργεντινός Ιησουίτης ιερέας και αστρονόμος , είναι ο σημερινός διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού.
Σε συνέντευξή του το Μάη του 2008, δήλωσε ότι η πιθανή ύπαρξη ευφυών εξωγήινων δεν έρχεται σε αντίθεση με τη διδασκαλία της εκκλησίας, και ότι αν απέκλειε την ύπαρξη εξωγήινων θα ήταν σαν «να θέτει όρια" στη δημιουργική ελευθερία του Θεού. Έχει σκεφτεί ότι μια τέτοια εξωγήινης μορφή ζωής θα μπορούσε ακόμη να είναι και «απαλλαγμένη από την αρχική αμαρτία…και σε πλήρη φιλία με τον δημιουργό τους.» οι δηλώσεις του Funes »έχουν σαφώς παρόμοια σημεία με αυτά που είπε ο Ρωμαιοκαθολικός Θεολόγος του Βατικανού Corrado Balducci.
Το Βατικανό πιστεύει στους εξωγήινους με ψυχές και είναι πρόθυμοι να τους μετατρέψουν στο χριστιανισμό.
Ο Guy Consolmagno, ο οποίος είναι ένας από τους αστρονόμους του Πάπα, είχε πεί σε μια ομιλία στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης στο Μπέρμιγχαμ ότι ο καθορισμός της ψυχής ήταν να έχει νοημοσύνη, ελεύθερη βούληση, ελευθερία να αγαπήσει και ελευθερία να λαμβάνει αποφάσεις. «Κάθε οντότητα - δεν έχει σημασία το πόσο πολλά πλοκάμια έχει - έχει μια ψυχή." Θα μπορούσε να βαπτίσει ένα εξωγήινο; "Μόνο αν ζητηθεί."
Η παρακάτω εικόνα που βλέπετε Βρίσκεται στο Βαπτιστήριο του San Giovanni in Fonte στη Νάπολη το βασικό σύμβολο τρύπα επίσης αντιπροσωπεύει τον ήλιο με την ακτίνα του φωτός και προσαρμόζεται για το χέρι του Θεού ή το σύμβολο του οίκου του Θεού.
Ο Προφήτης Ιεζεκιήλ είδε ένα όραμα, και όπως τουλάχιστον διαβάζουμε στο ομώνυμο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης ερμήνευσε αυτό το θέαμα ως «παρουσίαση της δόξας του Θεού», Μερικοί όμως ένθερμοι υποστηρικτές των UFO το θεωρούν σαν περιγραφή της άφιξης ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου.
Είναι σοβαρά όλα αυτά, που ακούγονται ή γράφονται για τον Ιεζεκιήλ;
Όραμα του προφήτη για τη δόξα του Θεού
(Νεοελληνική απόδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας):
1-3 Την πέμπτη μέρα του τέταρτου μήνα του τριακοστού έτους της ηλικίας μου, εγώ ο Ιεζεκιήλ, γιος του ιερέα Βουζί, βρισκόμουν ανάμεσα στους αιχμαλώτους, κοντά στον ποταμό Χεβάρ. Εκείνη την ημέρα ανοίχτηκαν οι ουρανοί και είδα οράματα που μου τα φανέρωσε ο Θεός. Αυτό συνέβη τον πέμπτο χρόνο μετά που είχε αιχμαλωτιστεί ο βασιλιάς Ιωαχίν. Εκεί, στη Βαβυλώνα, στον ποταμό Χεβάρ, ο Κύριος μου μίλησε για πρώτη φορά και ένιωσα τη δύναμη του πάνω μου.
4 Καθώς παρατηρούσα, είδα να 'ρχεται από το βορρά μια ανεμοθύελλα, που έφερνε ένα μεγάλο σύννεφο. Το σύννεφο έβγαζε από μέσα του φωτιά και έλαμπε ολόγυρα, ενώ στο κέντρο του κάτι ακτινοβολούσε σαν το μέταλλο που βγαίνει από τη φωτιά.
5 Μέσα από τη φωτιά διέκρινα τέσσερα όντα που έμοιαζαν με άνθρωπο.
6 Το καθένα τους είχε τέσσερα πρόσωπα και τέσσερα φτερά.
7 Τα πόδια τους ήταν ίσια, ενώ τα πέλματά τους έμοιαζαν με του μοσχαριού και σπινθηροβολούσαν σαν γυαλιστερός χαλκός.
8 Εκτός από τα τέσσερα πρόσωπα και τα τέσσερα φτερά, καθένα από τα όντα αυτά είχε τέσσερα ανθρώπινα χέρια, ένα χέρι κάτω από κάθε φτερό.
9 Τα ανοιγμένα φτερά τους συναντούσαν το ένα το άλλο στις άκρες καθώς κινούνταν δεν άλλαζαν κατεύθυνση· βάδιζαν κατευθείαν μπροστά, εκεί που κοίταζε το κάθε πρόσωπο.
10 Όσο για την όψη του προσώπου τους, το κάθε ον είχε από μπροστά τη μορφή ανθρώπου, δεξιά τη μορφή λιονταριού, αριστερά τη μορφή βοδιού και πίσω τη μορφή αετού.
11 Αυτά ήταν τα πρόσωπα τους. Τα δύο από τα φτερά του καθενός ήταν ανοιγμένα προς τα πάνω και άγγιζαν τα φτερά του άλλου, ενώ τα άλλα δύο φτερά σκέπαζαν το σώμα τους.
12 Το κάθε ον βάδιζε κατευθείαν μπροστά, εκεί που κοίταζε το κάθε πρόσωπο του, όπου τα πήγαινε το Πνεύμα. Βάδιζαν χωρίς να γυρίζουν τα σώματά τους. Ανάμεσά τους διακρινόταν μια λάμψη σαν από αναμμένα κάρβουνα, σαν λάμψη από δαδιά που πηγαινοέρχονταν. Η φωτιά ήταν εκτυφλωτική κι από μέσα της πετιούνταν αστραπές. 14 Τα όντα πηγαινοέρχονταν κι έτρεχαν σαν αστραπή.
15 Καθώς παρατηρούσα τα όντα, είδα ότι πάνω στο έδαφος υπήρχε ένας τροχός κοντά τους, ένας τροχός για κάθε ον με τις τέσσερις μορφές.
16 Οι τέσσερις τροχοί είχαν το χρώμα του τοπαζιού. Όλοι τους είχαν το ίδιο σχήμα και ήταν έτσι κατασκευασμένοι, ώστε ο ένας τροχός φαινόταν να έχει έναν δεύτερο τροχό μέσα του σταυρωτά.
17 Έτσι οι τροχοί είχαν τη δυνατότητα να κινούνται σταθερά και προς τις τέσσερις κατευθύνσεις.
18 Οι τροχοί ήταν πολύ μεγάλοι έφταναν σε τρομαχτικό ύψος και η περιφέρειά τους ήταν γεμάτη μάτια σπινθηροβόλα.
19 Όταν τα όντα προχωρούσαν, προχωρούσαν μαζί τους κι οι τροχοί κι όταν σηκώνονταν τα όντα από τη γη, σηκώνονταν κι εκείνοι.
20-21 Όπου το Πνεύμα πήγαινε τα όντα, μετατοπίζονταν μαζί τους κι οι τροχοί. Όταν αυτά βαδίζανε μετακινούνταν και οι τροχοί όταν αυτά σταματούσαν, σταματούσαν κι εκείνοι· κι όταν αυτά υψώνονταν από τη γη, υψώνονταν μαζί μ' αυτά και οι τροχοί· γιατί το ίδιο Πνεύμα κατεύθυνε τα όντα και τους τροχούς.
22 Πάνω από τα κεφάλια των όντων είδα κάτι που έμοιαζε με κρυστάλλινο, λαμπερό θόλο.
23 Κάτω απ' το θόλο στέκονταν τα όντα με απλωμένα τα φτερά τους· καθένα άπλωνε δύο φτερά και άγγιζε τα φτερά του άλλου όντος, ενώ με τα άλλα δύο φτερά σκέπαζε το σώμα του.
24 Όταν προχωρούσαν, άκουγα τον ήχο των φτερών τους: ήταν σαν μια μεγάλη θάλασσα που βρυχιέται, σαν τη φωνή του Παντοδύναμου· ήταν ένας ορυμαγδός σαν βουή από πολεμικό στρατόπεδο. Όταν στέκονταν, δίπλωναν τα φτερά τους.
25Αλλά και τότε ακουγόταν ακόμα ένας ήχος που ερχόταν από το θόλο, πάνω απ' τα κεφάλια τους.
26 Κι εκεί, πάνω από το θόλο, υπήρχε κάτι που έμοιαζε με τεράστιο ζαφείρι σε σχήμα θρόνου. Και πάνω στο θρόνο είδα να κάθεται κάποιος που έμοιαζε με άνθρωπο.
27 Έπειτα είδα, από τη μέση του και πάνω κάτι που έλαμπε σαν χρυσάφι κι από τη μέση του και κάτω είδα κάτι σαν φωτιά, που ολόγυρα του έβγαζε λάμψη.
28 Έμοιαζε με το ουράνιο τόξο που εμφανίζεται στα σύννεφα μετά τη βροχή· τέτοια ήταν η λάμψη αυτή, σαν το α­παύγασμα της δόξας του Κυρίου. (atheatignosi)

Ή έννοια του κακού.....!!!

Posted: 10 Apr 2013 02:01 PM PDT


Το Κακό....σύμφωνα με την εξήγηση της  «Βικιπαίδεια», της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας είναι: «Κακό είναι μια πράξη ή μία κατάσταση από την οποία προκύπτει, ή τείνει να προκύψει, αποτέλεσμα που αντίκειται σε μια ηθική. Η ηθική αυτή δεν είναι σαφώς καθορισμένη, η παραβίασή της όμως αφορά σε γενικές γραμμές το μη σεβασμό και τη σπατάλη της φύσης, της δημιουργίας και της ανθρώπινης υπόστασης, είτε άμεσα, είτε με προδιάθεση: η καταστροφικότητα, η περιττή βία, ο μη σεβασμός της ζωής, η συνειδητή και σκόπιμη αδικία, ο σχεδιασμός του εξευτελισμού της αξιοπρέπειας με ταπεινά κίνητρα κλπ. αντανακλούν το κακό.»
Το κακό συνήθως θεωρείται το εννοιολογικό αντίθετο του καλού.
κακός -ή -ό συγκριτικός: χειρότερος, υπερθετικός: χείριστος, κάκιστος
1.     Κακός είναι αυτός που δεν αναγνωρίζεται ως χρήσιμος, ωφέλιμος, που προκαλεί την αποδοκιμασία για το ήθος και την ποιότητά του.
Οι πρόγονοί μας ΑΔΕΛΦΙΑ…έλεγαν: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Το ζήτημα είναι ότι σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε....ψάχνουμε το καλό....και δεν μπορούμε να το βρούμε….!!! Φαίνεται...θα είναι καλά κρυμμένο.....ώστε η αναζήτησή του....είναι σαν ένας γρίφος….και ένας πολύ καλά  κρυμμένος Θησαυρός.....! Το γεγονός είναι πως ο κάθε άνθρωπος οφείλει να γνωρίζει το καλό και το κακό...διότι έτσι καταφέρνει να αποδεικνύει καθημερινώς την ανωτερότητα της σκέψης του σε σύγκριση  με τα ζώα…..όμως παρ' όλα αυτά ο άνθρωπος....εξακολουθεί να κάνει το κακό.....κι έτσι αποδεικνύει την ηθική του κατωτερότητα.....σε σχέση με τα ζώα. Φυσικά ενώ έχουμε πολλές εκδηλώσεις του κακού, μπορούμε όμως να εστιάσουμε σε τρεις όψεις: Η απάτη, ο παρασιτισμός και η παρωδία… λέξεις που συγγενεύουν με τους τωρινούς μας πολιτικούς ....που με κάθε τρόπο εκδηλώνουν την έννοια του κακού όπου τα τελευταία χρόνια είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο κακά...οπότε η επιλογή μας ως ψηφοφόροι...ήταν να διαλέγουμε το λιγότερο κακό από δυο κακά, αλλά οφείλαμε όμως ΑΔΕΛΦΙΑ…να θυμόμαστε ότι το κακό όμως….παρέμενε....!!! Έτσι αντί του Καραμανλή.....είχαμε στην αντιπέρα όχθη....τον Ανδρέα Παπανδρέου.....και όποιον να διαλέγαμε....το κακό το είχαμε και πάλι στις πλάτες...μας...!!! Αργότερα....νάσου και πάλι....άλλος Παπανδρέου....ο Γιωργάκης.....να και το αντίπαλο δέος....ο Κωστάκης Καραμανλής...και πάλι....μας έμεινε η πικρή γεύση....! Εκείνο που δεν μπόρεσε να καταλάβει αυτός ο λαός ήταν που τόσο εύκολα παραμυθιάζονταν...τόσα χρόνια.....και τελικά δεν έβλεπε ότι και τα δύο «φρούτα»...ήταν από το ίδιο παρασιτικό «δέντρο»....μόνο που άλλαζε το όνομα τους....μιας και ήδη φρόντιζαν οι Σιωνιστές και οι Μασόνοι....να βάζουν τα δικά τους πρόσωπα εξ αρχής και τους παρουσίαζαν....ως μια εναλλακτική λύση.....οπότε και πάλι....έπεφτες μέσα στην παγίδα….!
 Όμως η Σοφία και η Γνώση υπάρχουν ΑΔΕΛΦΙΑ….για ακριβώς αυτόν τον λόγο...ώστε να μπορεί κάποιος να ξεχωρίζει τον καλό δρόμο.....από τον κακό. Αλλά δυστυχώς....ένα μεγάλο μέρος του λαού εξαπατήθηκε....και ένα άλλο μέρος συνεργάστηκε κιόλας....αφού έτρωγαν τα λίγα ψίχουλα κάποιοι από τους πολίτες....και οι πολιτικοί κλέβοντας και κάνοντας κομπίνες...ευημερούσαν εις βάρος όλων.....!!!  Έτσι το μισό από το κακό που γινόταν  από τους...εντολοδόχους πολιτικούς μας......ήταν που ήθελαν να φαίνονται και να αισθάνονται σπουδαίοι....και με το αζημίωτο βέβαια.
Θυμάμαι λοιπόν ένα καλοκαίρι....που καθόμουνα σ' ένα υπερυψωμένο μαγαζί...κι από κάτω υπήρχε πεζόδρομος...σε παραλιακό μέρος κι ενώ με είχε επισκεφτεί ένας γνωστός μου και πίναμε καφέ....μόλις είδε ένα τότε πολιτικό του Πασόκ....πετάχτηκε σαν αίλουρος και πήδηξε κάτω...παρότι ήταν ευτραφής....που σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα τολμούσες να το πράξεις...και αγκάλιασε τον τότε πολιτικό και ...με μια λαχτάρα....και είπα από μέσα μου...αυτός δυστυχώς.....είναι ένας από τους πολλούς πολίτες αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας...που όποιος έχει μια γνωριμία....ή φιλία…κλπ με ένα «ξακουστό» όνομα....νομίζει ότι έχει...πιάσει....τον Πάπα...από τα «ακτινίδια»....!
Έτσι ακριβώς είναι η ματαιοδοξία μας....αλλά και η δική μας καλοπέραση. Τους υπόλοιπους τους κάνουμε πέρα….τους γράφουμε κανονικά....αρκεί να περνάμε εμείς καλά....ή μήπως κάνω λάθος...γιατί ερωτώ….τα τελευταία χρόνια πως ζούσε και πως ενεργούσε η πλειοψηφία...του ελληνικού λαού; Έτσι δεν αντιδρούσε; ...εκτός κι αν είμαι «εξωγήινος»...και δεν τα βλέπω...καλά…τα πράγματα.
Τέτοιες συμπεριφορές…είχαμε έως τώρα…να σέρνονται….πίσω από τις ποδιές τους…για να βολευτεί το «τομάρι» τους….το παιδί τους….κλπ και περιμένουμε αυτόν τον λαό…να υπηρετήσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…να παλέψει…για το ΔΙΚΑΙΟ…και να μας δώσει…την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας….διότι…αν και γι' αυτήν δεν έχουμε υπόσταση…τότε είμαστε και άξιοι της μοίρας μας….!
Το περίεργο....είναι ότι οι κακοί....και γενικά αυτό που λέμε κακό ή οι ενέργειες τους που ενώ εξακολουθούν να πράττουν το κακό....γι' αυτούς δεν έχει σημασία...διότι το κακό...ΑΔΕΛΦΙΑ....δεν τους απασχολεί.....!!! Αν ερωτήσεις έναν κακό....αν η πράξη του ήταν κακή....δεν θα την παραδεχτεί...διότι δεν έχει αντίληψη του ενέργειάς του....και δεν τον απασχολεί...διόλου για τις ζημιές που προκαλεί στο γύρω του περιβάλλον. Κι αυτό….είναι ένα ζητούμενο....!!! Δηλαδή....οι κακοί...θα εξακολουθούν....να διαπράττουν άσχημα...πράγματα....αλλά τη λύση δεν θα την δώσουν οι κακοί...αλλά οι ΚΑΛΟΙ.....οι οποίοι......σήμερον είναι απομονωμένοι....και αηδιασμένοι....κι έχουν φύγει από την πολιτική σκηνή και από τα κοινά....οπότε ανάμεσα στο κακό συναπάντεμα....των πολιτικών....ψάχνουμε ανάμεσα στους κακούς....τον πιο «καλύτερο»....αλλά στο βούρκο....όποιον και να βγάλεις έξω.....λερωμένος θα είναι....!
Το θέμα.....είναι να βρούμε την λύση του προβλήματος. Το πως θα γίνει αυτό….είναι και το κύριο ζήτημα….αρκεί να βάλουμε λιγάκι το «χεράκι» μας….αλλιώς θα μας το βάζουν μια ζωή οι άλλοι….κι εσύ….θα κάθεσαι να μυξοκλαίς…και να αναθεματίζεις…!Αν προσπαθήσουμε να…..«διαβάσουμε» με προσοχή τον λαό μας.....εν μέρει τον ακούμε να σχολιάζει όλα τα πολιτικά δρώμενα...και έχει μάλιστα άποψη για όλα και για όλους....και τον τελευταίο πολίτη αυτής της έρμης της χώρας να διαλέξεις...θα σου πει την γνώμη του, γιατί ξέρει να σχολιάζει τους άλλους….είναι «μανούλα» σ' αυτό...ενώ φυσικά τον εαυτό του τον αφήνει στην μπάντα….! Τώρα τελευταία όμως….λίγο πάνω λίγο κάτω.....που άρχισε να μας τσούζει…..γιατί αισθανόμαστε....ολοένα και μεγαλύτερη πίεση.....διότι είναι φυσικά και θέμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ....για  αρκετούς....οπότε...με αρκετό βρίσιμο που ρίχνουμε για να ξορκίσουμε το κακό....ψάχνει ο καθένας να βρει μια λύση....αλλά όχι από τον ίδιο του τον ΕΑΥΤΟ...αλλά περιμένει και πάλι από ΑΛΛΟΥΣ...έναν άλλο ακόμη εθνοσωτήρα....να του δώσει τη λύση....ενώ ο ίδιος.....είναι στην αναμονή....!!!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα....αν (θυμάστε ήταν και του Κοσκωτά...!!!) …αλλά κι αυτό επίσης του….Σώρρας….που για ακόμη μια φορά….πέφτουμε θύματα αυτής της εθνικής μας υπόθεσης και ύπαρξης…..και το ψηλό γαζί συνεχίζεται ΑΔΕΛΦΙΑ….να πάει….σύννεφο….! Φυσικά μέσα στην απελπισία του Νεοέλληνα….κατόρθωσε να βρει ο «δικός» σου….και διάφορους οπαδούς….οι οποίοι θα είναι και πάλι τα επόμενα θύματα…που νομίζουν όλοι αυτοί… ότι θα σώσει  την χώρα μας….αλλά δυστυχώς αντί να χτυπήσουμε την ρίζα του κακού ΑΔΕΡΦΙΑ….κοιτάμε να τρώμε τα «φρούτα»…..ως χάνοι…που μας στέλνουν κάθε τόσο….και κάθε τόσο….ώστε να βλέπουμε να ξεπροβάλουν καινούργια και καινούργια «μοντέλα» εντεταλμένα….γιατί αυτό το δένδρο βρε αδερφέ….φαίνεται να είναι πολύ παραγωγικό…και δεν σ' αφήνει….νηστικό….!
Το θέμα είναι να μπορέσουμε να δούμε και να διακρίνουμε….πίσω από τους υπάρχοντες πολιτικούς….και όλο το σύστημα που εδρεύει….ποιος κρύβεται και μας βασανίζει…αφού θέλει να μας επιβάλλει….με το ζόρι…το δικό του. Ποιοι αλήθεια κρύβονται και γιατί έχουν εξαπολύσει τέτοια δριμύ….επίθεση;
Ξεχνάτε μήπως με τα εμβόλια….που ορισμένοι τρέχατε σαν «παλαβοί»….να εμβολιαστείτε….είτε από άγνοια…είτε από φόβο…είτε από κακή ενημέρωση και εκτίμηση…που ακόμη και σήμερα….αν πάλι….βάλουν τέτοιο ανοιχτό θέμα…εμβολιασμού…πάλι ορισμένοι θα πέσουν και πάλι…θύματα…διότι είναι ευκολόπιστοι…και θέλουν οι άλλοι να τους ελέγχουν….και πηγαίνουν….σαν τα πρόβατα….στη σφαγή…δυστυχώς παρασύροντας και άλλους. Ήδη με τον νέο τύπο Η7Ν5….εξακολουθούν να κρατάνε ζωντανό ένα τέτοιο νέο ενδεχόμενο…όταν εκείνοι το αποφασίσουν και πάλι …για να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό. Φυσικά τώρα πάνω σε αυτό το ζήτημα….μετά από την αφύπνιση και ενημέρωση….είναι πολλά άτομα ψιλιασμένα….όμως οι Σιωνιστές…εξακολουθούν να θέλουν το κακό μας…οπότε…αν πάθεις μια φορά ΑΔΕΡΦΕ μου…πρέπει μετά να μάθεις….για να μην την ξαναπατήσεις.…την επόμενη φορά.
Αν πάμε και στο θέμα των ψεκασμών….πολύ δύσκολο…για να λυθεί βέβαια…τόσο απλά αυτό το ζήτημα…μιας και έρχεται εξ ουρανού…και όλες οι βλαβερές ουσίες επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον οργανισμό μας….εν τούτοις  είναι πολλοί που ακόμη σήμερα… αμφισβητούν…την όλη διαδικασία…και δεν βλέπουν…ότι είμαστε πολύ απλά σκέτοι «αριθμοί» για αυτούς….που θέλουν σόνι και καλά να κυβερνήσουν τη Γη…παγκόσμια…!!!...με το έτσι θέλω…!
Την τεχνολογία….ΑΔΕΛΦΙΑ….την χρησιμοποιούν για την δική τους χρήση….για τον έλεγχο των «μαζών….γιατί ως μάζες μας βλέπουν…με τις έξυπνες κάρτες…τις ταυτότητες…τον έλεγχο των διοδίων…τα βιοτσιπς…και όλο το τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί….ώστε να γίνεται η αφαίμαξη του χρυσού….και το μάζεμα των χρημάτων…στους ολίγους….για να φτιάξουν μια ολιγαρχία …στα μέτρα τους….και να γίνουμε απλά «ρομποτάκια»…χωρίς βούληση…και να καταλήξουμε σκλάβοι….τους…..!
Η τεχνητή κρίση…επιβλήθηκε  και συνεχίζουν να μας την επιβάλλουν….εφαρμόζοντας έως τώρα την περίπτωση του «βατράχου»…που τον ζεσταίνουμε στο νερό σε κατσαρόλα…σταδιακά…κι από 5…βαθμούς…τον πάμε…στους δέκα…ο «βάτραχος» προσαρμόζεται…κι ανά πέντε….τον φτάνουμε μέχρι στους 80 βαθμούς….κι επειδή…η προσαρμογή…..είναι ομαλή….ο «βάτραχος» αποδέχεται τη διαδικασία θέρμανσης και προσαρμογής….γιατί φανταζόστασαν ΑΔΕΛΦΙΑ…αν από τους 5 βαθμούς τον «βάτραχο»….να τον βάζαμε απότομα…στους 80 βαθμούς…θα πεταζόταν…τσουρουφλισμένος….έξω από την κατσαρόλα….!
Κάπως έτσι…μας πήγαν κι εμάς…στην Ελλάδα…και τα αποδεχόμαστε….όλα σαν «βατράχια»….ενώ φυσικά…πίστευαν…ότι και οι Κύπριοι…θα αποδέχονταν…το ίδιο…μετά την άρνηση τους…με όποιον τρόπο κι αν πραγματοποιήθηκε αυτή….πέρασαν….κι έδειξαν κι εκεί….τα «δόντια» τους…κόβοντας τους σαν «πράσο»…δίνοντας και το μήνυμα…για να προσέχουν και οι άλλοι….! Όπως διαπιστώνουμε έχουν αρχίσει να δείχνουν τον κακό τους εαυτό….και γενικά οι εκδηλώσεις του κακού…αυτήν την γενικότερη περίοδο…θα συσσωρεύεται…λόγω της συμπλήρωσης του ενιαυτού…όπου θα δούμε….μία τέτοια αύξηση του κακού…όπου θα κάνει τον κύκλο της….και θα έχει την ανοδική της πορεία…έως να ξεφουσκώσει….και να πάρει την κατιούσα…!
Όταν μας έβαλαν…στην Ευρωπαϊκή Ένωση….και στο ευρώ…μας είχαν πείσει…ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια …και με το λέγε-λέγε….έριξαν και το χρήμα…..και όλοι τσιμπήσανε….και κάποιοι από τους σημερινούς πολίτες φάγανε καλά…μιας και στο κράτος μας…τον έλεγχο τον κάναμε μόνο κατά το δοκούν…και έριχναν και μερικά ψίχουλα….για να κλείνουν και τα στόματα….οπότε όμως αυτοί τρώγανε τις χοντρές αγελάδες…και συναγωνιζόταν ποιος θα κάμει το μεγαλύτερο σκάνδαλο…μιας και η εκποίηση της πολιτικής ζωής μας…είχε παραδοθεί…στα μεγάλα συμφέροντα….!
Φυσικά ….που να ακουμπήσει κάποιος....σ' αυτήν την χώρα....όταν στη λεγόμενη «δημοκρατία»....που έχουν καταστρέψει πλέον τις δομές της....ώστε η θεσμοθέτηση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ....σήμερα να προβάλλει περισσότερο από ποτέ για την....ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ....και τις αποφάσεις να τις παίρνει πλέον ο ίδιος ο ΛΑΟΣ....αλλά σας παραμυθιάζουν….ότι δεν έχετε τις δυνατότητες….αλλά και τις ικανότητες....!!!
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ…ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ….ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ…ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ…ΥΠΑΡΞΗ.
Το γεγονός είναι πως οι άνθρωποι που γνωρίζουν το καλό και το κακό, αποδεικνύουν και  την ανωτερότητα της σκέψης τους σε σύγκριση με τα ζώα. Το γεγονός όμως πως παρ' όλα αυτά…..κάποιοι κάνουν το κακό….αποδεικνύοντας ΑΔΕΛΦΙΑ….και την ηθική τους κατωτερότητα….σε σύγκριση με τα ζώα.
Ίσως μερικά πράγματα θα πρέπει να είναι καλά από μόνα τους…..διαφορετικά δεν θα υπήρχε το μέτρο…..ώστε να χαρτογραφήσουμε το…..καλό και το κακό.
Όμως ΑΔΕΛΦΙΑ…αν δεν αντέξουμε  το κακό….δεν θα ζήσουμε…. για να δούμε το καλό…να επικρατεί. Φυσικά ο φόβος του κακού είναι ένα πολύ πιο ισχυρό κίνητρο για τις ανθρώπινες πράξεις….από την προοπτική του καλού. Θα πρέπει να διακρίνουμε ότι η αντίληψη…..της υπερφυσικής καταγωγής τους κακού δεν είναι αναγκαία. Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ικανός για κάθε κακία.

Γι' αυτό και η σημερινή χριστιανική εκκλησία σήμερα…υπερτονίζει το κακό….λέγοντας ότι φιλόσοφοι….δεν πέτυχαν ποτέ να διαλευκάνουν το πρόβλημα του Κακού, μάλλον το έκαναν πιο περίπλοκο. Αντιστρόφως το κακό δεν είναι ποτέ πρόβλημα για τους Πατέρες της Εκκλησίας. Μας λένε επίσης….ότι ζήτημα δεν είναι να κάνει κανείς θεωρίες περί Κακού, αλλά να πολεμάς τον Διάβολο….και λένε ότι οι λέξεις «σύμβολον» και «διάβολος» προέρχονται από την ίδια ρίζα, και γι' αυτό εκφράζουν πολύ εντονότερα πραγματικότητες αντίθετες. Ο διάβολος (δια-βάλλω) λένε….είναι εκείνος που διαιρεί, πού χωρίζει, κόβει κάθε επικοινωνία και κατεβάζει το ον στην εσχάτη μοναξιά. Αντίθετα, το σύμβολον (συν-βάλλω) συνδέει, κατασκευάζει μια γέφυρα, αποκαθιστά την επικοινωνία. Και λένε ακόμη ότι….η  Αγία Γραφή δεν κάνει φιλοσοφία. Η Βίβλος δεν βλέπει στο Κακό σαν μιαν απλή έλλειψη Καλού και τελειότητος, μια μη πληρότητα, αλλά μια ελευθερία που απέτυχε και έγινε κακή θέληση. Προσθέτοντας το μη υπάρχον στο υπάρχον το διαστρέφει σε ον κακοποιό. Εν τούτοις, αυτή η διαστροφή το Κακό, δεν υλοποιείται και δεν προσωποποιείται σε Πονηρό, παρά μόνο με την ύπαρξη ορισμένων προϋποθέσεων, παρά μόνον αν του προμηθεύσει κανείς "κλίνη και φαγητό" οντολογικά, δηλαδή την δυνατότητα να επικαλεσθεί -χάρις στην ελευθερία τους- τους συνενόχους συνειδητούς ή μη, οι οποίοι προσφέρονται να υπηρετούν το ψέμα.

Το ερώτημα όμως που μπαίνει σχετικά με αυτούς που υπηρετούν σήμερα τη Χριστιανική θρησκεία και την εκκλησία είναι…πως γίνεται η ιεραρχία του σημερινού κλήρου…να είναι βουτηγμένη…μέσα ανομίες…με πλήθος σκάνδαλα…με πλήρη υποταγή στο χρήμα…με ένα σωρό ψέματα…με ανήθικες πράξεις…με σεξουαλικά σκάνδαλα και παιδεραστίες….με ύποπτες συναλλαγές με το εκάστοτε κράτος….να μην πληρώνει πάντα την εφορία….να σιτίζεται….από το κράτος…να επιβάλλει το δόγμα της….σε όλο τον λαό….ως αυτοί να είναι οι «περιούσιοι»…που ξέρουν την αλήθεια….που εκμεταλλεύονται μέσω της πίστης….τον  κοσμάκη….που οι καημένοι δίνουν τον οβολό τους…και μερικοί μάλιστα δίνουν και τις περιουσίες τους στον κλήρο….τόσο «βλάκες» δηλαδή….αντί δυστυχώς να τις δώσουν σ' ένα σχολείο…ή νοσοκομείο….για να πιάσει τόπο…! Τους κάνετε τζάμπα….μάγκες…! Γι' αυτό το παίζουν «έξυπνοι»…αφού έχουν φανατικούς οπαδούς…σε όλη την κλίμακα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης…και ασκούν ένα ακόμη….άλλο σύστημα εξουσίας….!
Ο Όμηρος έλεγε: «Ποτέ μα ποτέ κακός άνθρωπος δεν ήταν σοφός.»....και αυτό το έχουμε δει όλα αυτά τα τελευταία 1.700 χρόνια....το ότι οι Χριστιανοί....δεν έχουν βγάλει....σοφούς....επαφίενται στις γραφές τους....και στον Χριστό....και για να στηλιτεύουν...την πολυμορφία, την ποικοιλομορφία, την πολυδιαφορετικότητα....τόσων πολλών Προγόνων μας Φιλοσόφων (ανδρών+γυναικών).....όπου οι μεταγενέστεροι Χριστιανοί….σκαρφίστηκαν λοιπόν ...τους αγίους....με ιστορίες για «αγρίους» με μπόλικα θαύματα.....ώστε τα θύματα...να κάθονται και να πιστεύουν την κάθε μπούρδα....και έβαλαν λοιπόν κάθε μέρα....να γιορτάζονται....τα δικά τους αμφιλεγόμενα πρόσωπα....και με το πρόσχημα της βάπτισης....που γίνεται σε μικρή ηλικία...να παίρνεις...κι ένα όνομα ...Αγίου....κλπ....ώστε να σε εγκλωβίσουν....αφού το κάθε όνομα που κουβαλάς...σε «κουβαλάει» κι αυτό ταυτόχρονα επηρεάζοντας....τη θρησκευτική σου συνείδηση...εξ αρχής....διότι ΑΔΕΛΦΙΑ....έχει πολύ μεγάλη σημασία....να βαπτίζεσαι...κατά βούληση...κι όταν γίνεσαι πλέον μεγάλος σε ηλικία....όπως γινόταν με τους Προγόνους μας....κι άλλο με το ζόρι....και χωρίς να αντιλαμβάνεσαι...όντας μωρό...το τι σου γίνεται….όπως το επέβαλαν οι Χριστιανοί....!!!
Αλλά άμα πράγματι θέλουμε να απαλλαχτούμε απ' τις κακές προδιαθέσεις της επιβολής των Χριστιανών....πρέπει ν' αποφύγουμε δια παντός και τις κακές συναναστροφές τους....που ολόκληρη την Ελλάδα την έχουν καπελώσει....από την στιγμή που γεννιέσαι....μέχρι να πεθάνεις....!!! Διώξτε τους....μιαν ώρα αρχύτερα....για να δείτε άσπρη....μέρα....!!!...γιατί απλά η κατάρα του κακού....που οι ίδιοι κουβαλούν.....είναι ότι εξακολουθεί να γεννούν το κακό....άσχετα αν υπερασπίζονται για το αντίθετο. Και μην ξεχνάτε ότι οι κακοί υπακούουν στα πάθη τους...ακριβώς όπως οι δούλοι στ' αφεντικά τους...!!! Φυσικά….ας μην ξεχνάμε ότι μόνο το κακό αναπτύσσεται από μοναχό του....αλλά για ν' αναπτύξουμε όμως ΕΜΕΙΣ την καλοσύνη ......χρειάζεται προσπάθεια και θάρρος εκ μέρους μας. Εξάλλου ο κάθε συνετός άνθρωπος....ξέρει να προλαβαίνει το κακό....ο θαρραλέος το υποφέρει και φυσικά....δίχως να παραπονιέται. Και προπαντός τα όποια κακά έργα γίνονται....οφείλουν να γίνουν παράδειγμα και καθρέφτης....για τουςενάρετους ανθρώπους. Τα κακά που συναντάμε εις την ζωή μας είναι σαν ένα ταξίδι ζωής...όπως οι  λόφοι.....που φοβίζουν τους ταξιδιώτες στην πορεία τους. Και τα δύο φαίνονται μεγάλα από μακριά.....μα όταν πλησιάσουμε από κοντά.....βλέπουμε πως μπορούμε να τα υπέρ πηδήξουμε ευκολότερα.....απ' ότι εμείς νομίζαμε.
Φυσικά το κάθε κακό εύκολα καταπνίγεται στη γέννησή του.....αλλά αν το αφήνουμε να μεγαλώνει και να δυναμώνει συνέχεια με την ανοχή μας...τότε είμαστε και συνυπεύθυνοι....για ότι διαδραματίζετε....! Η ανοχή ...έχει και όρια....!!!
Διότι το κακό που κάνουν οι άνθρωποι ζει ύστερα απ' αυτούς....ενώ το καλό,....πολλές φορές.....θάβεται μαζί τους. Φυσικά ΑΔΕΛΦΙΑ....δεν αρκεί να παραπονιόμαστε για το κακό...γιατί απλά το διπλασιάζουμε. Όταν όμως το περιγελάμε....το εξουδετερώνουμε.
Υπάρχει σε τούτον  τον κόσμο ένας «μυστικός»....και κατ' επέκταση....ο νόμος της ανταποδοτικότητας.... σκληρός κι απαραβίαστος θάλεγα..... γιατί πάντα το κακό στην αρχή θριαμβεύει ...αλλά στο τέλος....πάντα νικιέται.....!


ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)

Bitcoin: ο «νέος χρυσός» ή μια εικονική φούσκα;

Posted: 10 Apr 2013 01:56 PM PDT


To Bitcoin είναι ένα εικονικό νόμισμα, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακάμπτουν τις τράπεζες και χρησιμοποιείται πλέον ευρέως. Η τιμή του ανήλθε σε $147, σε σχέση με κάτω από τα $20 στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η Ρωσία είναι η χώρα που ενδιαφέρεται περισσότερο για το Bitcoin. Είναι όμως μια νέα διαδικτυακή ισοτιμία ή μια κυβερνο-φούσκα;

Τι είναι το Bitcoin;

Είναι ένα νέο νόμισμα, ειδικά σχεδιασμένα για συναλλαγές online. Δύο πράγματα το ξεχωρίζουν από τα άλλα νομίσματα. Κατ 'αρχάς, δεν υπάρχει κυβέρνηση ή κεντρική τράπεζα πίσω από αυτό: δημιουργήθηκε από άτομα και τώρα τρέχει, στην πραγματικότητα, ως μια online διεθνής συνεργασία. Δεύτερον, οι σχεδιαστές του έχουν θέσει ένα ανώτατο όριο για τον αριθμό των Bitcoins που μπορεί να δημιουργηθεί – που αποκλείει εκ των προτέρων το είδος της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ή την εκτύπωση χρήματος που έχει ανησυχήσει τους αποταμιευτές σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Γιατί το αγοράζουν;

Ο φόβος της ποσοτικής χαλάρωσης που κατατρώει την πραγματική αξία των νομισμάτων είναι ένας λόγος. Άλλοι αγοραστές απλά ρισκάρουν. Μερικοί σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το Bitcoin για να αγοράζουν πράγματα online.

Ποιος το ελέγχει;

Οι κανόνες πίσω από το Bitcoin τέθηκαν σε εφαρμογή το 2009 από τον Satoshi Nakamoto, για το οποίο πολύ λίγα είναι γνωστά. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει νέα Bitcoins.

Αυτό δεν το καθιστά άνευ αξίας;

Οι δημιουργοί του Bitcoin έχουν συνειδητοποιήσει πως για να είναι κάτι πολύτιμο, θα πρέπει να υπάρχει κάποια έλλειψη. Έτσι το Bitcoin μπορεί να δημιουργηθεί δύσκολα. Χρειάζεται ισχυρούς υπολογιστές για να το φτιάξουν, ενώ η διαδικασία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Κάποιοι το συγκρίνουν με τον χρυσό. Το μέταλλο είναι πολύτιμο μόνο επειδή είναι σπάνιο και η εξόρυξή του είναι δαπανηρή και δύσκολη. Η δημιουργία νέων Bitcoin ονομάζεται «εξόρυξη» για να τονίσει αυτό το σημείο.

Αλλά ακόμα και αν κάποιος – ένας προγραμματιστής, εμπειρογνώμονας ή χάκερ, ας πούμε – βρει έναν τρόπο για να κάνει πιο εύκολα Bitcoins, υπάρχει ένα όριο 21 εκατομμυρίων, στον αριθμό των νομισμάτων που μπορεί να υπάρχουν. Κάθε μονάδα του νομίσματος παρακολουθείται από το δίκτυο του υπολογιστή για να διασφαλιστεί ότι το όριο δεν μπορεί να παραβιαστεί.

Πώς μπορείτε να το κατέχετε;

Η συναλλαγή του γίνεται online σε sites όπως το eBay και άλλους ειδικούς. Οι τιμές του μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό.
Είναι μια καλή επένδυση;

Η τιμή του έφτασε στο αποκορύφωμά της πρόσφατα. Κάποιοι κατηγορούν την κρίση στην Κύπρο, η οποία υπονόμευσε την πίστη στις κανονικές καταθέσεις μετρητών, αν και η τεράστια επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε επίσης να παίξει κάποιο ρόλο.

Τι λένε οι ειδικοί;

Ο Alistair Cotton της Currencies Direct, που ασχολείται με ξένο συνάλλαγμα, δήλωσε: «Η ιδέα είναι καλή. Με την ταχεία τεχνολογική πρόοδο, τα ψηφιακά νομίσματα είναι ένα λογικό βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση των πληρωμών online και, αργότερα, και εκτός διαδικτύου. Αλλά τα νομίσματα, είτε ψηφιακά είτε φυσικά, υπόκεινται πάντα στο ενδεχόμενο κερδοσκοπίας και οι τιμές διακύμανσης μπορεί να είναι ακραίες. Οι κυβερνο-απειλές στην ασφάλεια επίσης απειλούν το Bitcoin. Εάν το «ψηφιακό πορτοφόλι» σας πέσει στα χέρια χάκερ, δεν υπάρχει Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, ή κάτι αντίστοιχο για να σας ασφαλίσει».

Και προσθέτει: «Η χρήση του Bitcoin θα συνεχίσει να είναι ελκυστική για πολύ καιρό, ακόμα και αν οι τιμές επανέλθουν σε πιο λογικά επίπεδα, αλλά η αγορά του Bitcoin για κερδοσκοπία συνοδεύεται από μια σοβαρή προειδοποίηση του πλούτου».

Ο Liam Halligan, ο οποίος γράφει σε μια οικονομική στήλη της Telegraph, σχολιάζει: «Η ραγδαία εξάπλωση του Bitcoin είναι ένα σκληρό σύμπτωμα του γεγονότος ότι οι επενδυτές συνειδητοποιούν  τελικά ότι το παραστατικό χρήμα  απαξιώνεται σκόπιμα και υποτιμάται από τις υπερχρεωμένες κυβερνήσεις».

Πηγή: Antinews από Telegraph/redskywarning

Η ταινία “World War Z” ταιριάζει απόλυτα με την ατζέντα των Illuminati (Trailer Video)

Posted: 10 Apr 2013 01:50 PM PDT


Μετάφραση Ελευθερία Τ. επιμέλεια άρθρου Αφύπνιση συνείδησης
Πηγή στα Αγγλικά

Η επόμενη ταινία του Βrad Pitt θα είναι προφανώς για τον στρατιωτικό νόμο, την μαζική ερήμωση και τις καταστροφικές κρίσεις που προφανώς θα οδηγήσουν σε μια παγκόσμια κυβέρνηση. Συνοπτικά, θα είναι ακόμη μια ταινία που απεικονίζει το μέλλον με έναν πολύ συγκεκριμένο, οικείο για τους Illuminaty, τρόπο. Η ταινία θα είναι μια προσαρμογή του ομότιτλου βιβλίου, αλλά εντελώς ξαναγραμμένη για να υποστηρίξει λιγότερα κοινωνικά σχόλια και περισσότερο Brad Pitt. Το σημαντικότερο, θα περιέχει ένα σορό προβλέψεις προγραμματισμού.

Δείτε το Trailer


Το τρέιλερ ξεκινάει με ένα μικρό κορίτσι να ρωτάει αθώα: 'Μπαμπά τι είναι ο στατριωτικός νόμος;'. Αυτό βασικά ανακοινώνει το θέμα της ταινίας: Κάνοντας ''γεώτρηση'' στα κεφάλια των ανθρώπων την ιδέα του στρατιωτικού πολέμου και τον γενικό κυβερνητικό έλεγχο σε περιόδους κρίσης. Στο άρθρο μου, που ονομάζεται: 'Μετάδοση' ή πως να καταστρέψεις ταινίες 'Εκπαιδεύστε' τις μάζες, εξηγούσα πως η ταινία 'Μετάδοση' χρησιμοποίησε τον φόβο της καταστροφής για να ομαλοποιήσει την ιδέα του στρατιωτικού πολέμου. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε τον στρατιωτικό νόμο, μπορείτε συνήθως να καθορίζεστε από την επιβολή του στρατιωτικού νόμου και την αγωνία της ελευθερία των πολιτών, όπως οι έρευνες και οι κατασχέσεις, την ελευθερία των σχέσεων και την ελευθερία των κινήσεων.


World War Z, θα χρησιμοποιήσει τον φόρο της αποκάλυψης ενός ζόμπι για να εξομαλύνει τις ίδιες έννοιες. Επιπλέον, τα ζόμπι είναι ένας καλός τρόπος να απεικονίζουν τις μάζες ώς μια δέσμη άμυαλων ζώων, που χρειάζεται να καταστραφούν. το τρέιλερ από μόνο του απεικονίζει μια ποσότητα από ανθρώπους που σκοτώνονται. Φανταστείτε ολόκληρη η ταινία. 

Οπότε, προετοιμαστείτε για ένα σορό προβλέψεις προγραμματισμού, απευαισθητοποίηση των ανθρώπινων θανάτων και τον Brad Pitt να τρέχει τριγύρω.

Όπως λέει ένας στο τέλος του τρέιλερ: 'Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που σώζουμε... είναι μια λιγότερη για να παλέψουμε'.

(Αφύπνιση: Η τελευταία φράση είναι χαρακτηριστική. Έχουν πόλεμο με μας, όταν σώζουν κάποιον... αμέσως τον έχουν υπό την χειραγώγησή τους, οπότε δεν είναι εχθρός... παρά μόνο δούλος! Θυμηθείτε πως μας σώζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας )

Τι περιμένεις;


Αφύπνιση Συνείδησης
awakengr

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ!Oι εταιρείες των οποίων τα κραγιόν περιέχουν μόλυβδο! Κάνε το τεστ.

Posted: 10 Apr 2013 01:40 PM PDT


Ανησυχία έχει προκαλέσει έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ότι βρέθηκαν ίχνη μολύβδου σε 400 κραγιόν, μεταξύ άλλων και του παγκοσμίου φήμης οίκου Yves Saint Laurent. Ο μόλυβδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο. 

Οι πρώτες αναφορές για μόλυβδο στα κραγιόν χρονολογούνται από τη δεκαετία του ΄90, ενώ έκτοτε κατά διαστήματα δημοσιεύονται νέες. Το 2007, η Campaign for Safe Cosmetics έλεγξε 33 κόκκινα κραγιόν, διαπιστώνοντας ότι τα δύο τρίτα περιείχαν μόλυβδο, με ένα από αυτά να υπερβαίνει το όριο που έχει θέσει η FDA για τον μόλυβδο στις καραμέλες. 

Η FDA ακολούθησε το 2008 με τη δημοσίευση ελέγχου που η ίδια πραγματοποίησε σε 20 κραγιόν, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της νέα ανάλυση σε 400 μάρκες και αποχρώσεις κραγιόν. 

Η Υπηρεσία γράφει στην ιστοσελίδα της πως είναι άδικο να συγκρίνονται τα κραγιόν με τις καραμέλες. 

Οι μάρκες οι οποίες περιέχουν μόλυβδο είναι: 

1. Christian Dior 

2. LANCOME 

3. CLINIQUE 

4. Y.S.L 

5. ESTEE LAUDER 

6. SHISEIDO 

7. RED EARTH (Lip Gloss) 

8. CHANEL (Lip Conditioner) 

9. Market America-Motives lipstick 

Όσο περισσότερο μόλυβδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που κατασκευάστηκαν για να διαρκούν περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας διατηρείται πιο πολύ από τα συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό μόλυβδου. 

Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας:

1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι σας.

2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα.

3. Αν το χρώμα του κραγιόν γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει μόλυβδο.


sofokleousin.gr 

πηγη

Να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου

Posted: 10 Apr 2013 01:30 PM PDT


Δεν είσαι οι ιδέες σου
… εκτός αν νομίζεις ότι είσαι!

Από όλα τα μονοπάτια δικαιούμαστε να περάσουμε. Τα πάντα μπορούμε να υιοθετήσουμε, να δοκιμάσουμε, να εξερευνήσουμε, να υπερασπιστούμε. Όχι μόνο δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά είναι και αναγκαία διαδικασία αυτό-αποκάλυψης και αυτό-ωρίμανσης.
Τα προβλήματα και οι περιορισμοί ξεκινάμε όταν υποθέτουμε ότι έχουμε βρει την απόλυτη αλήθεια, όταν είμαστε πεπεισμένοι ότι εμείς είμαστε οι σωστοί, όταν αρνούμαστε να αμφισβητήσουμε τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ιδέες και θέσεις. Οι οδυνηρές ανατροπές ξεκινάνε όταν θέλουμε να κρατήσουμε, όταν νομίζουμε ότι «φτάσαμε» και όταν απειλούμαστε συθέμελα να μετακινηθούμε από την ασφάλεια του γνώριμου εγώ μας.
Πολλές φορές στη ζωή μου, στο παρελθόν, νόμιζα ότι είχα βρει τη «μια και μοναδική αλήθεια» και ότι τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να την μετακινήσει ή να την αντικαταστήσει. Μάλιστα έκανα κάθε φορά την ίδια σκέψη: «καλά, πώς δεν το είχα δει πιο πριν;» Στην πορεία διαπίστωνα, κάθε φορά, ότι τίποτα δεν είναι άσπρο – μαύρο, ότι τίποτα δεν είναι ακλόνητο και τίποτα δεν αποτελεί τη «μια και μοναδική αλήθεια», όσο ελκυστική και αν φαινόταν αρχικά… ΕΙΔΙΚΑ όσο πιο ελκυστική φαινόταν αρχικά!
Πολλοί άνθρωποι δεν νοιώθουν ασφάλεια να αμφισβητούν τις ιδέες τους, επειδή έχουν ταυτίσει τον εαυτό τους με αυτές. Όμως οι ιδέες αλλάζουν και ο εαυτός μας είναι διαχρονικός.
Τη στιγμή όμως που πιστεύεις ότι οι ιδέες σου ΕΙΣΑΙ εσύ, εκεί ακριβώς ξεκινούν να σε δεσμεύουν και να υποτάσσουν, θολώνοντας την κρίση σου. Τότε, υπηρετείς αυτές, κόντρα στον εαυτό σου που αναγκαστικά σταματάς να τον ακούς, να του δίνεις την απαραίτητη προσοχή. ΚΑΜΙΑ ιδέα δεν αξίζει την υποταγή του είναι σου: της διάκρισης, της ελεύθερης βούλησης, της αλλαγής, της ψυχικής γαλήνης και της πνευματικής ωρίμανσής σου.
Θέλουμε ο ένας να αλλάξουμε τη γνώμη του άλλου, να πείσουμε για το δικό μας σωστό, να τροποποιηθεί το σύμπαν για να ταιριάζει με τη δική μας θέαση. Και αυτό ακριβώς επιχειρούμε, σχεδόν κάθε λεπτό της μέρας, σε κάθε μας συναλλαγή, σε κάθε σχέση, σε κάθε γεγονός (ειδικά το αναπάντεχο) της ζωής μας. Έτσι συνεχίζουμε ορατούς και αόρατους πολέμους, έτσι δημιουργούμε αρνητικές, δυσλειτουργικές σχέσεις και τελικά απομονωνόμαστε. Έτσι βρισκόμαστε σε συνεχή διαμάχη με την ίδια τη ζωή και τον εαυτό μας (που αγνοούμε).
Η μόνη υποχρέωση και ευθύνη που έχουμε είναι να υπηρετούμε πιστά και με ευλάβεια τις ιδέες που υιοθετούμε, ΟΣΟ τις πιστεύουμε, ΟΣΟ μας εκφράζουν και τις επιλέγουμε. Ταυτόχρονα καλούμαστε να παρατηρούμε τι επίδραση έχουν αυτές οι ιδέες στη ζωή μας και να είμαστε πρόθυμοι να τις επαναδιαπραγματευθούμε, κάθε στιγμή. Δεν καλούμαστε να υπηρετούμε τις ίδιες ιδέες για όλη μας τη ζωή (αν και αυτό αποτελεί μια ακόμα πεποίθηση – πρόγραμμα). Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τις ίδιες ιδέες στα 20, στα 40 και στα 80. Αν αυτό συμβαίνει, το πιο πιθανόν είναι ότι δεν έχουμε κοιτάξει ποτέ μέσα μας πραγματικά, δεν έχουμε τολμήσει την αμφισβήτηση ή επανεξέταση των ιδεών μας. Σημαίνει ότι εξακολουθούμε να έχουμε πλήρη άγνοια του εαυτού μας, να συμπορευόμαστε ουσιαστικά με έναν άγνωστο.
Δεν έχουν όλοι το ψυχικό σθένος να αμφισβητούν κάθετα, τα πάντα, και ούτε οφείλουν. Όμως έχουμε όλοι υποχρέωση, απέναντι στον εαυτό μας, να είμαστε συνειδητοί και ειλικρινείς με τον εαυτό μας ως προς το τι πιστεύουμε, τι υπηρετούμε και τι πράττουμε τελικά (υποστηρίζοντάς το με διαφορετικές τεχνικές άμυνας που εφευρίσκει ο νους για να παραμένουμε στο ψέμα μας).
Καλό είναι να έχουμε το θάρρος να παραδεχτούμε ότι ΑΥΤΟ που πιστεύουμε είναι το τωρινό μας πιστεύω και να τολμούμε να το κάνουμε πράξη στη ζωή μας. Να είμαστε δηλαδή συνεπής με τον εαυτό μας. Το πρόβλημα ξεκινά όταν δεν έχουμε την ικανότητα να παρατηρούμε τον εαυτό μας στην δράση του, γιατί μαθαίνουμε να κρίνουμε τους άλλους και εμάς, με τον ίδιο τρόπο. Η μια πρακτική εμποδίζει την άλλη!
Βλέπω πολλά γύρω μου που είναι τόσο εμφανή, εκτός για αυτόν που τα εκδηλώνει. Αντιφάσεις φανερές, που όμως περνάνε εντελώς απαρατήρητες από το νου που έχει περιοριστεί στη γραμμική, αναλυτική επικριτική λογική. Μικρά καθημερινά, που κρύβουν (χωρίς να είναι ουσιαστικά κρυμμένα) την αλήθεια που αγνοούν οι άνθρωποι, δημιούργημα της παράνοιας του προγραμματισμού του νου.
Οφείλουμε ειλικρίνεια και την αλήθεια μας πρωτίστως στον εαυτό μας. Οι άνθρωποι μάθαμε να κάνουμε το αντίθετο: να προσπαθούμε να είμαστε ειλικρινείς με τους άλλους αλλά να λέμε ψέματα, συνέχεια, στον εαυτό μας. Ως επακόλουθο, χρησιμοποιούμε τις ιδέες μας για να εναντιωνόμαστε σε ανθρώπους… Ταυτιζόμαστε με τις ιδέες μας, χωρίς να συνειδητοποιούμε τις αντιφάσεις τους, τις συνέπειές τους, τα δικά μας δημιουργήματα.
Τα πάντα ξεκινούν με εμάς. Η θέαση είναι εντελώς υποκειμενική, όσοι κι αν τη συμμερίζονται. Πρώτα αναλαμβάνουμε την ευθύνη της δικής μας θέασης και έπειτα κατανοούμε οποιαδήποτε άλλη. Είναι όμως τόσο ελκυστικό και τόσο γλυκιά τροφή για το εγώ, να υποστηρίζουν τις ιδέες σου όλο και περισσότεροι… τις κάνει να φαίνονται αληθινές και ακλόνητες!

«Επιδημία» αϋπνίας και προβλημάτων ύπνου: αιτία οι ακτινοβολίες;

Posted: 10 Apr 2013 01:20 PM PDT


Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της αϋπνίας έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας (στις ΗΠΑ προβλήματα ύπνου αναφέρει το 62% του πληθυσμού[i]), παρόλο που πλέον κοιμόμαστε σε αναπαυτικά στρώματα και σε προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες περιβάλλον.
Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένου ότι..
τα άτομα με προβλήματα αϋπνίας παρουσιάζουν:

μειωμένη ανοσοποιητική αντίδραση[iii]
αυξημένα επίπεδα ορμονών στρες[iv]
μειωμένη ικανότητα μάθησης[v]
μειωμένη έκκριση σεροτονίνης[vi] (που σχετίζεται με την κατάθλιψη και άλλα ψυχολογικά νοσήματα[vii]), λεπτίνης[viii] (ορμόνης που ρυθμίζει το βάρος),  μελατονίνης (που προστατεύει το DNA) και αυξητικής ορμόνης  (που συντελεί στην διατήρηση της μυϊκής και οστικής μάζας)
μεγαλύτερη προδιάθεση εμφάνισης καρκίνου[ix], καρδιακών προσβολών[x] και διαβήτη[xi]
Η σύνδεση με τις τεχνητές ακτινοβολίες

Η αϋπνία έχει θεωρηθεί πιθανή επίπτωση της έκθεσης σε ακτινοβολίες από το ηλεκτρικό δίκτυο (Graham, Cook [xii]) και τις ραδιοτηλεοπτικές κεραίες (Alpeter [xiii]).
Οι παλμικές ακτινοβολίες από τα κινητά τηλέφωνα και τις λοιπές ασύρματες συσκευές καθυστερούν τον ύπνο και μειώνουν την διάρκεια του βαθέως ύπνου REM (Mann [xiv],[xv],[xvi] Huber [xvii])
Τουλάχιστον 3 επιδημιολογικές έρευνες έχουν ήδη συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με προβλήματα ύπνου στο γειτονικό πληθυσμό (Santini[xviii], Bortkiewicz[xix], Abdel-Rassoul[xx] )
Προβλήματα ύπνου σε ηλεκτρομαγνητικά επιβαρημένους χώρους, αναφέρουν και τα άτομα με ηλεκτρουπερευαισθησία[xxi], πάθηση που πιθανολογείται ότι πολύ σύντομα θα πλήττει το 50% του πληθυσμού (Hallberg[xxii]).
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Wayne State και του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ασύρματη ακτινοβολία «επηρεάζει αρνητικά συστατικά του ύπνου απαραίτητα για την ανάρρωση από την καθημερινή φθορά του οργανισμού» και «σχετίζεται με αλλαγές σε περιοχές του εγκεφάλου υπεύθυνες για την ενεργοποίηση και τον συντονισμό του συστήματος αντιμετώπισης του στρες»[xxiii].
Οι τεχνητές ακτινοβολίες συνδέονται και με την μείωση των επιπέδων μελατονίνης[xxiv], της ορμόνης που παράγουμε τις ώρες του ύπνου και ρυθμίζει τους 24ωρους βιορυθμούς μας (circadian rhythms), ενώ μας προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο [xxv].
Ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές η αιτία;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξελίχθηκε παρουσία φυσικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων τα οποία θεωρείται ότι διαμόρφωσαν την ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα του. Τα κύματα Άλφα (7-12 Hz) που παράγει ο εγκέφαλος μας σε συνθήκες πλήρους χαλάρωσης έχουν ομοιότητα με τα φυσικά κύματα Schumann[xxvi].
Ο εγκέφαλος μας πλέον αδυνατεί να εντοπίσει τις ευεργετικές χαμηλόσυχνες φυσικές ακτινοβολίες, όντας εκτεθειμένος σε πολύ ισχυρότερα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά σήματα με συχνότητες που κυμαίνονται από 50 Hz (δίκτυο ηλεκτρισμού) έως δισεκατομμύρια Hz (π.χ. κεραίες κινητής τηλεφωνίας), που φαίνεται ότι προκαλούν την διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και συντελούν στην αδυναμία πλήρους χαλάρωσης[xxvii].
Νοσοκομεία και εργαστήρια προσπαθούν να μειώσουν στους χώρους τους τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές (Electromagnetic Interference – EMI) για να προστατεύσουν τον ευαίσθητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους. Η λήψη μέτρων μείωσης της έκθεσης στις τεχνητές ακτινοβολίες θεωρούμε ότι είναι απαραίτη και για τον εξίσου ευαίσθητο ανθρώπινο οργανισμό και ιδιαίτερα κατά τις κρίσιμες ώρες του ύπνου.
Πως θα προφυλάξετε τον ύπνο και την υγεία σας

Για να ελαττώσετε την έκθεση σας ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων, απομακρύνετε από το κρεβάτι σας όλες τις ηλεκτρικές συσκευές.
Σημειώνεται ότι κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στην πρίζα (όπως τα φωτιστικά στα κομοδίνα) παράγει ένα ηλεκτρικό πεδίο ακόμη και όταν δεν λειτουργεί, γι' αυτό προτείνεται τις ώρες του ύπνου να την βγάζετε από τη πρίζα (ειδικά στην περίπτωση που έχει διπολικό καλώδιο).
Για να ελαττώσετε την έκθεση σας στις ασύρματες ακτινοβολίες, απομακρύνετε από το υπνοδωμάτιο σας ή απενεργοποιείστε τις βραδινές ώρες κάθε ασύρματη συσκευή (π.χ. ασύρματα τηλέφωνα και μόντεμ).
Δείτε περισσότερους τρόπους προστασίας από τις τεχνητές ακτινοβολίες εδώ.
Κουνουπιέρες θωράκισης = Η έξυπνη λύση για καλύτερη ποιότητα ύπνου

Οι κουνουπιέρες ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης της Swiss-shield:
Δίνουν την ευκαιρία στον οργανισμό να κάνει ένα απαραίτητο καθημερινό διάλειμμα από την συνεχή έκθεση στο ηλεκτρομαγνητικό νέφος
Εξασφαλίζουν την αποφυγή των συνηθισμένων στα σύγχρονα υπνοδωμάτια υπερβάσεων των ασφαλών ορίων μακροχρόνιας έκθεσης σε ακτινοβολίες και εγγυώνται την προστασία σας και από μελλοντικές ασύρματες εφαρμογές
Συνιστώνται ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (εγκύους, παιδιά και ασθενείς) αλλά και σε αυτούς που θέλουν προληπτικά να αποφύγουν κάθε επιβάρυνση από τις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες
Είναι χρήσιμη λύση αν μένετε κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραδιοτηλεοπτικές κεραίες, ραντάρ κλπ (ιδιαίτερα στη περίπτωση που το υπνοδωμάτιο σας έχει παράθυρα ή μπαλκονόπορτες με απευθείας οπτική επαφή)
Συνήθως προτείνονται στις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχει συσσώρευση κεραιών και ιδιαίτερα σε διαμερίσματα πολυκατοικιών λόγω της παρουσίας πληθώρας ασύρματων τηλεφώνων και δικτύων ασύρματου ίντερνετ (μπορείτε να εντοπίσετε πόσα ασύρματα μόντεμ σας ακτινοβολούν, με μια απλή αναζήτηση ασύρματων δικτύων με το κινητό τηλέφωνο σας ή τον Η/Υ σας).
Αποτελούν επένδυση ζωής καθώς κατασκευάζονται από ανθεκτικά υλικά και μπορείτε να τις μεταφέρετε και στην περίπτωση που μετακομίσετε ή θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε σε άλλο σπίτι, στις διακοπές σας κλπ
Υπερβάσεις των ορίων έκθεσης που προτείνουν επιστημονικοί οργανισμοί για την αποφυγή προβλημάτων υγείας συχνά προέρχονται από μη εμφανείς πηγές ακτινοβολίας (ασύρματες συσκευές γειτόνων, καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αγείωτες ηλεκτρικές συσκευές, σφάλματα στην ηλεκτρική καλωδίωση κ.α.).
Με τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης θα μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στους χώρους όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας και όλους τους απλούς τρόπους για να την μειώσετε.


[i] http://www.gsdl.com/home/assessments/melatonin/appguide/
[iii] Wright, C.E., Erblich, J., Valdimarsdottir, H.B., & Bovbjerg, D.H. (2007). Poor sleep the night before an experimental stressor predicts reduced NK cell mobilization and slowed recovery in healthy women. Brain, behavior, and immunity, 21(3), 358-63
[iv] Vgontzas, A.N., Bixler, E.O., Lin, H., Prolo, P., Mastorakos, G., Vela-Bueno, A., et al. (2001). Chronic Insomnia Is Associated with Nyctohemeral Activation of the Hypothalamic-Pituitary-Adrenal Axis: Clinical Implications. J Clin Endocrinol Metab,86(8), 3787-3794.
[v] Walker, M.P., Brakefield, T., Morgan, A., Hobson, J.A., Stickgold, R. (2002). Practice with sleep makes perfect: sleep-dependent motor skill learning. Neuron, 35(1), 205-11.
[vi] Roman, V., et. al. (2006). Differential effects of chronic partial sleep deprivation and stress on serotonin-1A and muscarinic acetylcholine receptor sensitivity. Journal of Sleep Research, 15(4), 386-394.
[vii] Serotonin--Serotonin Neurotransmitter overview, chemical imbalance and treatment --Serotonin Level and Balance. http://www.anxiety-and-depression-solutions.com/ insight_answers/serotonin.php.
[viii] Spiegel, K., Tasali, E., Penev, P., Cauter, E.V. (2004). Brief Communication: Sleep Curtailment in Healthy Young Men Is Associated with Decreased Leptin Levels, Elevated Ghrelin Levels, and Increased Hunger and Appetite. Ann Intern Med, 141(11), 846-850.
[ix] Sephton, S., Spiegel, D. (2003). Circadian disruption in cancer: a neuroendocrineimmune pathway from stress to disease? Brain, behavior, and immunity, 17(5), 321-8.
[x] Ayas, N.T., White, D.P., Manson, J.E., Stampfer, M.J., Speizer, F.E., Malhotra, A., et al. (2003). A prospective study of sleep duration and coronary heart disease in women. Archives of internal medicine, 163(2), 205-9.
[xi] Spiegel, K., Knutson, K., Leproult, R., Tasali, E., & Cauter, E.V. (2005). Sleep loss: a novel risk factor for insulin resistance and Type 2 diabetes. J Appl Physiol, 99(5), 2008-2019
[xii] Graham C, Cook MR., Human sleep in 60 Hz magnetic fields, Bioelectromagnetics. 1999;20(5):277-83.
[xiii] Ekkehardt-Siegfried Altpeter, Markus Battaglia, Dominik Pfluger, Christoph E. Minder, Theodor Abelin, Effect of Short-Wave (6^22 MHz) Magnetic Fields on Sleep Quality and Melatonin Cycle in Humans:The Schwarzenburg Shut-Down Study, Bioelectromagnetics 27:142^150 (2006)
[xiv] Mann K, Röschke J., REM suppression induced by digital mobile radio telephones, Wien Med Wochenschr. 1996;146(13-14):285-6.
[xv] Huber R, Graf T, Cote KA, Wittmann L, Gallmann E, Matter D, Schuderer J, Kuster N, Borbély AA, Achermann P., Exposure to pulsed high-frequency electromagnetic field during waking affects human sleep EEG, Neuroreport. 2000 Oct 20;11(15):3321-5.
[xvi] Mann, K., et. al., 1996., Effects of pulsed high-frequency electromagnetic fields on human sleep. Neuropsychobiology 1996;33:41-7.
[xvii] Ching-Sui Hung, Clare Anderson, James A. Horne,  Patrick McEvoy, Mobile phone 'talk-mode' signal delays EEG-determined sleep onset,  Neuroscience Letters, Volume 421, Issue 1, 21 June 2007, 82-86
[xviii] Santini R et al, (July 2002) Investigation on the health of people living near mobile telephone relay stations: I/Incidence according to distance and sex, Pathol Biol (Paris) 2002 Jul;50(6):369-73
[xix] Bortkiewicz A et al, (2004) Subjective symptoms reported by people living in the vicinity of cellular phone base stations: review, Med Pr. 2004;55(4):345-51
[xx] Abdel-Rassoul G et al, (March 2007) Neurobehavioral effects among inhabitants around mobile phone base stations, Neurotoxicology. 2007 Mar;28(2):434-40
[xxi] BLACK ON WHITE, VOICES AND WITNESSES ABOUT ELECTRO-HYPERSENSITIVITY, THE SWEDISH EXPERIENCE, http://www.feb.se/feb/blackonwhite-complete-book.pdf
[xxii] Hallberg O., Oberfeld G.(2006), Will we all become electrosensitive? Electromagnetic Biology and Medicine 25:189-191
[xxiii] BBC, Mobiles linked to disturbed sleep, http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7199659.stm
http://www.feb.se/EMFguru/Research/emf-emr/EMR-Reduces-Melatonin.htm
[xxv] William J. M. Hrushesky, David Blask, Paolo Lissoni, Melatonin, Chronobiology, and Cancer, The NCI Office of Cancer Complementary and Alternative Medicine
[xxvi] http://www.glcoherence.org/monitoring-system/earth-rhythms.html
[xxvii] http://www.earthpulsetechnologies.com/frameset/animalbehavior.htm

 http://home-biology.gr/index.php/ilektromagnitikes-aktinovolies-kai-aipnia


Πηγή: awakengr.com

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ

Posted: 10 Apr 2013 01:15 PM PDT


Αυτή τη στιγμή στο extra3tv, ανακοινώθηκε, ότι
υπάρχει τεράστιος κίνδυνος κουρέματος και των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Ακόμα στους καναπέδες μας, είμαστε;
Το Πάσχα πλησιάζει, και... ο Θεός να μας βοηθήσει, αλλά προβλέπω να είμαστε εμείς ο σουβλισμένος αμνός....
Πόπη Σουφλή

Παραγωγή ενέργειας στο σπίτι! (vid)

Posted: 10 Apr 2013 01:10 PM PDT


O Μιχάλης Καλογεράκης, ένας εφευρέτης και πολυμήχανος ηλεκτρολόγος μηχανικός και ηλεκτρονικός από την Κρήτη, μιλάει στον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο για όσα έχει επιτύχει στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και στις εναλλακτικές μορφές καυσίμου που παράγει, χρησιμοποιώντας σάπια φρούτα, σακχαροκάλαμο και νερό με την μορφή υδρογόνο

http://www.ftiaxno.gr
http://periergaa.blogspot.com

πηγη

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100.000!!

Posted: 10 Apr 2013 01:08 PM PDT


Μπορεί το ελληνικό μνημονιακό καθεστώς να πανηγυρίζει και να χαίρεται (για τους δικούς του λόγους) που οι Κύπριοι αναγκάστηκαν να «καταπιούν» το «ΟΧΙ» που είπε η Βουλή...
τους εναντίον της πρώτης απόφασης του Eurogroup, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτό το «ΟΧΙ» έσωσε την παρτίδα και διέσωσε (προς το παρόν) τις καταθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κυπριακού και όχι μόνο λαού, κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Δεν πρέπει ακόμα να μας διαφεύγει ότι η ελληνική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) που τώρα βγάζει κορώνες διασφάλισης των καταθέσεων κάτω από τις εκατό χιλιάδες ευρώ, ήταν εκείνη που ψήφισε στοEurogroup υπέρ της φορολόγησης των καταθέσεων κάτω από τις εκατό χιλιάδες.

Μην ξεχνάμε λοιπόν ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε συναποφασίσει το «κούρεμα» των καταθέσεων ακόμα και κάτω από εκατό χιλιάδες ευρώ.

Μην το ξεχνάμε, αν αυτό μπορεί λέει κάτι ...

Πέτρος Χασάπης

ΣΟΚ από Wikileaks: OLYMPIA COMMUNICATIONS PROJECT. Τα μυστηριώδη “διεγραμμένα” τηλεγραφήματα.

Posted: 10 Apr 2013 01:00 PM PDT


ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ:

Είναι κάποιο project που αφορά τον ΟΤΕ για το οποίο ενδιαφέρεται ο ίδιος ο Κίσινγκερ (!). Το πιο ενδιαφέρον, ο Παπαδόπουλος φαίνεται από τα τηλεγραφήματα να προσπαθεί να αποφύγει αυτή την "συνεργασία". Η ....
συζήτηση μάλιστα γίνεται εντονότερη λίγες εβδομάδες πριν από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Προκαλούν μεγάλη απορία. Είναι δεκάδες, είναι όλα "τραβηγμένα" κοινώς μη κοινοποιημένα και αφορούν κάποιο project που γινόταν μόνο στην Ελλάδα το 1973.

Έχει να κάνει σίγουρα με κάποιο σύστημα "πληροφοριών" τεχνολογικά προηγμένο με μία αναγωγή στο μόνο σπασμένο τηλεγράφημα που αναφέρεται στο συγκεκριμένο project και φανερώνει συνομιλία με τον Βρετανικό παράγοντα για κάποια τεχνολογικά θέματα που έπρεπε να ξεπεραστούν.
Το project αφορά τον ΟΤΕ (τι περίεργο…) και ασχολείται ο ίδιος ο Κίσινγκερ (!!) γεγονός ενδεικτικό της σημασίας του.

1. COLLINS RADIO TODAY PRESENTED FOLLOWING LETTER TO UNDER SECRETARY CASEY:" DEAR SECRETARY CASEY: CONTRARY TO THE INFORMATION CONTAINED IN (U. S. EMBASSY DISPATCH TO THE DEPARTMENT OF STATE SEPTEMBER 24), COLLINS RADIO COM- PANY SUBMITS THE FOLLOWING: (L) THE POSITION OF THE COLLINS RADIO COMPANY IS THAT THE NOTICE OF AWARD TO MARCONI WAS A POLITICAL DECISION AND NOT MADE ON THE BASIS OF TECHNICAL MERIT, DELIVERY OR COST, NOR ANY COMBINATION THEREOF. THE COMMENT ATTRIBUTED TO OUR DEALER IN ATHENS THAT IT WOULD BE POINTLESS TO PURSUE THIS FURTHER IS NOT THE OPINION OF THE COLLINS RADIO COM- PANY. (2) IN THE SHORT RESPONSE TIME ALLOWED BY OTE IT WOULD HAVE BEEN IRRESPONSIBLE FOR COLLINS TO ACCEPT UN- EQUIVOCALLY TOTAL SYSTEM RESPONSIBILITY RELATIVE TO A PARTIAL AWARD WITHOUT SPECIFIC KNOWLEDGE OF WHAT MARCONI OFFERED. IN FACT, THE ONLY PUBLIC KNOWLEDGE WE HAD WAS THAT MARCONI OFFERED A 24-MONTH DELIVERY SCHEDULE WHILE COLLINS OFFERED AN L8-MONTH SCHEDULE. HOWEVER, SHORTLY LIMITED OFFICIAL USE LIMITED OFFICIAL USE PAGE 02 STATE 194984 AFTER OUR FORMAL RESPONSE DATED AUGUST 30, OUR DEALER WAS AUTHORIZED TO INFORM OTE THAT COLLINS WAS WILLING TO ESTABLISH WITH OTE ARRANGEMENTS FOR ASSUMING RESPONSIBILITY FOR ALL OR ANY PORTION OF THE PROJECT. AFTER 2L MONTHS OF PROPOSAL EFFORT WITH OTE IN COLLINS BEHALF, IT IS ILLOGICAL TO EXPECT THAT ALL THE DIFFICULTY ARISING FROM A SPLIT AWARD COULD BE RESOLVED WITHIN TWO DAYS WITHOUT ANY CON- SULTATION WITH COLLINS TO ADDRESS THE MANY SENSITIVE ISSUES. NOTE: WITHOUT KNOWLEDGE OF THE OTHER CONTRACTOR'S OFFER, THERE WAS NO KNOWN METHOD FOR ESTABLISHING TECH- NICAL AND SCHEDULE COMPATIBILITY TO INTEGRATE THE OVERALL SYSTEM. – (3.) IT IS COLLINS OPINION THAT THE ACCEPTANCE OR REJECTION OF A PARTIAL AWARD HAD LITTLE OR NO BEARING ON THE FINAL OUTCOME. (4) IT IS OUR UNDERSTANDING THAT THE NEGOTIATIONS WITH MARCONI HAVE NOT BEEN COMPLETED AND THAT CERTAIN OF THE GREEK GOVERNMENT OFFICIALS CONCERNED WITH THIS PROJECT MAY HAVE NOW LEFT OFFICE. IT IS POSSIBLE THAT A COMBINA- TION OF CIRCUMSTANCES EXIST AT THIS TIME WHICH COULD SUB- STANTIALLY IMPROVE OUR POSITION. THEREFORE, WE REQUEST THAT AN INQUIRY BE MADE AS TO WHETHER OR NOT ALL AVENUES HAVE BEEN EXHAUSTED AND FURTHER, TO CONSIDER FILING A PROTEST ON A GOVERNMENT-GOVERNMENT BASIS REGARDING THE CONDITIONS SURROUNDING THE NOTICE OF AWARD TO MARCONI. VERY TRULY YOURS, J. H. LASLEY, DIRECTOR, INTERNATIONAL REPRESENTATION, COLLINS RADIO CO." 2. WOULD APPRECIATE YOUR VIEWS AS TO FURTHER STEPS YOU MIGHT TAKE ON BEHALF COLLINS. KISSINGER

Και ακολουθεί η άρνηση του Παπαδόπουλου:

1. ON RECEIPT INFORMATION PROVIDED REF A , COLLINS REPRE- SENTATIVE REQUESTED WE INFORM EMBASSY THAT COLLINS APPRECIA- TES EMBASSY POSITION AND WILL ABIDE BY EMBASSY DECISION NOT TO MAKE FURTHER APPROACH TO GOG AT THIS TIME. COLLINS WOULD APPRECIATE EMBASSY VIEWS REGARDING EARLIEST POSSIBLE TIME FOR CALL BY SENIOR COLLINS OFFICIAL ON COMPETENT GREEK OFFICIAL PER PARA TWO, REFTEL. WHILE COLLINS BELIEVES REVERSAL OF CONTRACT DECISION MOST UNLIKELY AT THIS TIME, THEY WISH KEEP THEIR PROPOSAL ACTIVELY BEFORE GOG FOR SOME TIME, IN CASE GOG SHOULD BECOME DISENCHANTED WITH MARCONI PERFORMANCE. 2. FYI: EXPLANATION GIVEN COLLINS BY THEIR ATHENS DEALER FOR GOG AWARD TO MARCONI WAS THAT HIGH GOG OFFICIALS SO INCENSED BY U.S- ATTITUDE, AS EVIDENCED BY AMBASSADOR TASCAS PRE-PLEBISCITE "ULTIMATUM" TO PAPADOPOULOS AND HANDLING OF CONGRATULATORY MESSAGE (REF B) THAT GOG SIMPLY UNWILLING AWARD CONTRACTS TO ANY U. S. FIRM AT THIS TIME. WE DIS- CUSSED WITH COLLINS REPRESENTATIVE THE RECENT ATHENS PRESS REPORTS ABOUT CONGRATULATORY MESSAGE AND AMBASSADOR'S TALK CONFIDENTIAL CONFIDENTIAL PAGE 02 STATE 197529 WITH PAPADOPOULOS, AND POINTED OUT THAT THIS EXPLANATION, WHILE IT RELIEVED ATHENS DEALER OF RESPONSIBILITY, SEEMED EVEN LESS PERSUASIVE THAN OTHER REASONS PREVIOUSLY AD- VANCED FOR GOG DECISION. RUSH CONFIDENTIAL


Ελευθερία

Posted: 10 Apr 2013 12:58 PM PDT

delacroix
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ελευθερία είναι για έναν άνθρωπο η δυνατότητα του να δρα κατά βούληση.
Ελευθερία = η απουσία εξαναγκασμού και καταπίεσης, η απουσία εμποδίων, η ελευθερία κινήσεων και κάθε επιμέρους δικαίωμα που αυτή συνεπάγεται = η απόλυτη ελευθερία.Ελεύθερος = ΕΛ + ΕΥ + ΕΡΟΣ
ΕΛ = Αρχαία αραμαϊκή λέξη από την οποία προήλθε το ελεύσσομαι, το οποίο μπορεί να ταυτιστεί και με το πορεύομαι.
ΕΥ = Έχει τη σημασία του καλού και όπως είναι γνωστή η χρήση του στην αρχαία ελληνική.
ΕΡΟΣ = Είναι η αγάπη και δεν είναι τυχαίο που ο έρωτας θεωρείται υπέρτατη μορφή αγάπης (μιλάμε για το θείο έρωτα).
Άρα ελεύθερος είναι αυτός που πορεύεται στην αγάπη και άρα ελευθερία είναι η πορεία στην αγάπη. «Ονομάζω ελευθερία το να μπορώ ανεμπόδιστα να σκέπτομαι ή να μη σκέπτομαι για κάτι, να κινούμαι ή να στέκομαι, σύμφωνα με την εκλογή του πνεύματός μου»  (Βολτέρος)
 
Το να είναι κανείς ελεύθερος ισοδυναμεί με το να είναι άνθρωπος. Η ελευθερία είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ανώτερα αγαθά του ανθρώπου. Υπάρχουν όμως δύο μορφές ελευθερίας – και οι δύο καλές, αλλά η μία ανώτερη από την άλλη -  οπότε καλό είναι να τις διαχωρίσουμε.
 
Η πρώτη ελευθερία, η πιο εξωτερική, είναι η ελευθερία επιλογής. Αυτή η ελευθερία για την οποία έγιναν οι επαναστάσεις, η ελευθερία που επιδιώκουμε όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία που ζητάμε όταν απαιτούμε να μην μας επιβάλλονται άλλοι και να μην μας καταπιέζουν. Όπου υπάρχει αυτή η ελευθερία, επέρχεται μια ωρίμανση στην ικανότητά μας να κρίνουμε καταστάσεις, και επίσης μια ωρίμανση στη δυνατότητά μας να λαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Άρα αυτή η ελευθερία είναι καλή, είναι ένα αγαθό που αξίζει να επιδιώξει κάποιος με θυσίες και αγώνες.
 
Υπάρχει όμως και μια δεύτερη ελευθερία, πιο εσωτερική και πιο «μυστική» και αυτή είναι η ελευθερία από τα πάθη μας, η ελευθερία από τον ίδιο τον εαυτό μας. Είναι η ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τα πάντα στη ζωή χωρίς ταραχή, χωρίς στενοχώρια, με αρχοντιά, φιλότιμο και μεγαλοψυχία. Για να αποκτηθεί αυτή η ελευθερία χρειάζονται επίσης αγώνες, αλλά αυτή τη φορά παλεύοντας με τον εαυτό μας μάλλον παρά με τους άλλους. Χρειάζεται να νικήσουμε ένστικτα, όπως η ζήλια, η εκδικητικότητα, η πλεονεξία, η τεμπελιά, ώστε να φανερωθεί μέσα μας το πραγματικό μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης. Αυτή λοιπόν η ελευθερία – στην ουσία, ελευθερία έκφρασης του πραγματικού και βαθύτερου εαυτού μας – είναι ανώτερη από την πρώτη, εφ' όσον από τη στιγμή που την κατακτήσουμε, κανένας δεν μπορεί να μας την πάρει ποτέ. Είναι επίσης προϋπόθεση για να αξιοποιήσουμε σωστά και την πρώτη, την εξωτερική ελευθερία. Αν δεν είμαστε ελεύθεροι από τα ευτελή πάθη μας, τότε η εξωτερική ελευθερία καταντά να είναι ασυδοσία, η εξουσία του νόμου και της ζούγκλας.
 
Αφειδία εν χρήσει και εν κτήσει ουσίας έλεγε ο Πλάτωνας. Δηλαδή ως ελευθερία ορίζεται η απεριόριστη χρήση και απόκτηση ουσίας πραγμάτων που συνιστούν πρόοδο και εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, καθιστώντας τελικά τον άνθρωπο κύριο των αναγκών του.
Σωτήρης Πολύμερος

Η αρπαγή της Αφροδίτης της Μήλου και η τύχη του αγάλματος

Posted: 10 Apr 2013 12:56 PM PDT


Του Κώστα Μπογδανίδη

Η έκθεση των έργων του Πραξιτέλη που βρίσκονται στο Λούβρο και ανά τον κόσμο ξαναφέρνει στις μνήμες όλων μας μια άλλη τραγική ιστορία. Εκείνη της Αφροδίτης της Μήλου που δεσπόζει στο γαλλικό μουσείο, βρίσκεται μαζί με την Νίκη της Σαμοθράκης στις δύο περίοπτες θέσεις του...
Λούβρου.

Η Αφροδίτη της Μήλου όμως έχει κάτι ακόμη πιο τραγικό στην όλη υπόθεση της αρπαγής της. Για λίγες ίσως μέρες η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να την κρατήσει για πάντα δική της!

Στις 8 Aπριλίου του 1820 ξεκίνησαν όλα. Ήταν η μέρα που ένας αγρότης από το χωριό Πλάκα, ο Γεώργιος Kεντρωτάς, σκάβει σ' ένα μικρό δικό του χωράφι στην περιοχή των αρχαίων. Mετά από λίγο ανακαλύπτει μια «μικρή σπηλιά» σκεπασμένη με χώματα, που αργότερα θα αποδειχθεί ότι είναι εξέδρα του σταδίου της αρχαίας πόλης, και μέσα σ' αυτή το μισό άγαλμα της Aφροδίτης.

Εκείνο λοιπόν το πρωινό της 8ης Απριλίου ο ανυποψίαστος Γεώργιος Κεντρωτάς, έσκαβε απεγνωσμένα στο χωράφι του αναζητώντας ένα πηγάδι για να δροσίσει τα ζώα του. Μάταιος όμως ο κόπος, γιατί ανάμεσα σε πουρνάρια και ακατέργαστους ογκόλιθους άρχισαν να αποκαλύπτονται κερκίδες ενός αρχαίου θεάτρου και ανάμεσά τους μικρότερα και μεγαλύτερα μαρμάρινα αγάλματα.

Έξαφνα, σάστισε μπροστά σ' αυτό που αντίκρισε: Μια μαρμάρινη γυναικεία φιγούρα αναπαυόταν ξαπλωμένη μέσα στο χώμα, ποιος ξέρει για πόσους αιώνες… το άγαλμα ήταν σχεδόν κάθετα σπασμένο στα δύο και, στο ένα της χέρι κρατούσε ένα μήλο ενώ στο άλλο μια ασπίδα.

Οι αρχαιολόγοι που ασχολήθηκαν αργότερα πιστεύουν ότι στην αρχαιότητα κοσμούσε την είσοδο του σταδίου και καλωσόριζε τους επισκέπτες.

Την ώρα πάντως που το βρήκε δεν ήταν προφανώς μόνος του.

Κάποιοι άλλοι έμαθαν για το άγαλμα. Ο Γάλλος αξιωματικός Oλιβιέ Bουτιέ και δύο ναύτες του Γαλλικού πλοίου Eσταφέτ, που είναι στον κόλπο της Mήλου για ολιγοήμερη επίσκεψη μαθαίνουν πολύ γρήγορα για το εύρημα στο χωράφι του αγρότη. Θαυμάζουν το εύρημα και τον πείθουν, πιέζοντάς τον να ψάξει και για το υπόλοιπο μισό του αγάλματος. Aυτό ανακαλύπτεται μετά από λίγο μαζί με δύο «Eρμές», μία νέου και μία γέρου, του Eρμή και του Hρακλή αντίστοιχα.

Το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, όπως την ονόμασαν έχει ύψος 2 μέτρα και βάρος 900 κιλά. Το άγαλμα παριστάνει την πανέμορφη θεά Αφροδίτη όπως την φαντάστηκε και την έφτιαξε ο άγνωστος μήλιος δημιουργός της γύρω στα 320 μ.Χ . Επίσης πιστεύεται ότι στο ένα χέρι της κρατούσε ένα μήλο και στο άλλο μια ασπίδα. Τα χέρια της όμως τα οποία είχαν βρεθεί πλάι της αποκομμένα, κατά τη μεταφορά χάθηκαν.

O Bουτιέ πάντως κατάλαβε αμέσως την καλλιτεχνική αξία του αγάλματος και το ζωγραφίζει, ενώ παράλληλα ενημερώνει τον κυβερνήτη του και τον Λούη Mπρέστ, υποπρόξενο της Γαλλίας στη Mήλο, για να διαπραγματευτούν την αγορά του. Το μυστικό φυσικά δεν μπορούσε πια να μην διαρρεύσει και οι πάντες σπεύδουν να ζητήσουν να το αγοράσουν.

Παρά τις πιέσεις κλείνεται μία πρώτη συμφωνία με τον Kεντρωτά, μέχρι να ενημερωθεί ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Kωνσταντινούπολη. Aυτός παίρνει μηνύματα από πολλούς. Mε ενθουσιασμό του μιλά ο Nτυμόν ντ' Oυρβίλ, Γάλλος αξιωματικός, που το είδε μετά από λίγες μέρες (19 Aπριλίου 1820). Mε τα καλύτερα λόγια του το περιγράφει ο Bουτιέ, ενώ η επιστολή του Λούη Mπρέστ είναι στα χέρια του.

Mε όλες λοιπόν αυτές τις πληροφορίες αποφασίζει να αποκτήσει το περίφημο άγαλμα. Για το σκοπό αυτό στέλνει τον τρίτο γραμματέα της Πρεσβείας του, τον Kόμη ντε Mαρσελλύς, στη Mήλο, να πραγματοποιήσει αυτή την αγορά. Tα καταφέρνει κάτω από αντίξοες όμως συνθήκες, διότι ο Kεντρωτάς, με την πίεση των προκρίτων του νησιού, το είχε πουλήσει σε κάποιον παπα – Mακάριο Bεργή. Aυτός το αγόρασε για λογαριασμό του δραγουμάνου του τουρκικού στόλου, Πρίγκιπα της Mολδαβίας, Nικολάου Mουρούζη.

Εκείνη την ώρα πάντως είναι πολύ σημαντική η παρέμβαση του Γάλλου πρεσβευτή Mαρκήσιου Nτε Pιβιέρ που καταφέρνει και πάιρνει την έγκριση της Υψηλής Πύλης και ταυτόχρονα μια συστατική επιστολή του Πατριάρχη Γρηγόριου του Ε' για τους Έλληνες. Ο πρέσβης στέλνει τον υποκόμη Μαρκέλο που φτάνει στο Εσταφέτ στις 20 Μαίου. Ήδη το άγαλμα είναι πακεταρισμένο έτοιμο να ταξιδέψει για την πόλη και στη συνέχεια για τη Μολδαβία. Εκεί άρχισαν σκληρές διαπραγματεύσεις και πιέσεις στον Έλληνα αγρότη για το ποιος θα πάρει το άγαλμα. Τελικά ένας Θεός ξέρει πώς ξέφυγε από τα χέρια των Τούρκων και πήραν το άγαλμα οι Γάλλοι! Η Αφροδίτη της Μήλου φορτώθηκε ξημερώματα της 23ης Μαΐου 1820 στο γαλλικό πλοίο Ευσταθέτ, απ' όπου ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της προς την αυλή του βασιλιά Λουδοβίκου του ΙΗ΄.

Ο πρεσβευτής Mαρκήσιος Nτε Pιβιέρ, το δώρισε την 1η Mαρτίου του 1821 στο βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο το 18ο, για να τοποθετηθεί στο Λούβρο και να γίνει αντικείμενο θαυμασμού και έκστασης εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι εντυπωσιακό ότι μερικές ημέρες αργότερα ξέσπασε η επανάσταση των Ελλήνων και θα ήταν εντελώς διαφορετική η τύχη του. Εάν αργούσαν λίγο θα έμενε στην Ελλάδα. Θα μου πείτε υποθέσεις δεν χωρούν στην ιστορία και τώρα το άγαλμα το θαυμάζουν οι επισκέπτες του Λούβρου.

Πάντως από τότε έγιναν πολλές μελέτες και γράφτηκαν πολλά για το περίφημο αυτό αριστούργημα της τέχνης, ενώ πολλά ερωτηματικά βασάνισαν και βασανίζουν τους ειδικούς. Προβλήματα όπως η χρονολογία δημιουργίας του, το όνομα του γλύπτη, η θέση που βρέθηκε, αν ήταν σύμπλεγμα με το θεό Άρη και άλλα, ζητούν απαντήσεις. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι είναι της Eλληνιστικής εποχής, δηλαδή νεώτερο του 323 π.X. με πιθανότερη χρονολογία ανάμεσα στα 150 – 50 π.X., και ακόμα βεβαιότερο ότι είναι ένα έργο τέχνης με παγκόσμια ακτινοβολία, που δείχνει τον πολιτισμό και τις ευαισθησίες των Aρχαίων Eλλήνων, και μάλιστα των Mηλίων.

ΠΗΓΕΣ:

-Αφροδίτη της Μήλου, δήμος Μήλου


-Δημήτρης Καμπουράκης, μια σταγόνα ιστορία


-Χαλκουτσάκης , Μ. Γιάννης, Η ιστορία της Αφροδίτης της Μήλου

-Θεοδωρόπουλος Τάκης Το αριστερό χέρι της Αφροδίτης

-Βικιπεδία

www.patris.gr

©ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ/visaltis.net

Νίκος Καζαντζάκης - είμαστε σκουλίκια μικρά

Posted: 10 Apr 2013 12:54 PM PDT

Kaz1
Νίκος Καζαντζάκης:
"Είμαστε σκουληκάκια μικρά"

(Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ)

-Εγώ θέλω να μου πεις από που ερχώμαστε και που πάμε. Του λόγου σου τόσα χρόνια μαράζωσες απάνω στις Σολομωνικές* θάχεις στύψει δυο τρεις χιλιάδες οκάδες χαρτί, τι ζουμί έβγαλες;
Τόση αγωνία είχε η φωνή του Ζορμπά, που η πνοή μου κόπηκε, αχ, να μπορούσα να του δινα μια απόκριση!
'Ενιωθα βαθιά πως το ανώτατο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν είναι η Γνώση, μήτε η Αρετή, μήτε η Καλοσύνη, μήτε η Νίκη, μά κάτι άλλο πιο αψηλό, πιο ηρωικό κι απελπισμένο: Το Δέος, ο ιερός τρόμος. Τι 'ναι πέρα από τον ιερό τρόμο; ο νους του ανθρώπου δεν μπορεί να προχωρέσει.
-Δεν απαντάς; έκαμε ο Ζορμπάς με αγωνία.
Δοκίμασα να δώσω στο σύντροφό μου να καταλάβει τι είναι ο ιερός τρόμος:
-Είμαστε σκουληκάκια μικρά μικρά, Ζορμπά, αποκρίθηκα, απάνω σ' ένα φυλλαράκι γιγάντιου δέντρου. Το φυλλαράκι αυτό είναι η γης μας. τ' αλλα φύλλα είναι τ' αστέρια που βλέπεις να κουνιούνται μέσα στη νύχτα. Σουρνόμαστε απάνω στο φυλλαράκι μας, και το ψαχουλεύουμε με λαχτάρα τ' οσμιζόμαστε, μυρίζει, βρωμάει, το γευόμαστε, τρώγεται, το χτυπούμε, αντηχάει και φωνάζει σαν πράμα ζωντανό.
Μερικοί άνθρωποι, οι πιο ατρόμητοι, φτάνουν ως την άκρα του φύλλου. Από την άκρα αυτή σκύβουμε, με τα μάτια ανοιχτά, τα αυτιά ανοιχτά, κάτω στο χάος. Ανατριχιάζουμε. Μαντεύουμε κάτω μας το φοβερό γκρεμό, ακούμε ανάρια ανάρια το θρο που κάνουν τα φύλλα του γιγάντιου δέντρου, νιώθουμε το χυμό ν' ανεβαίνει από τις ρίζες του δέντρου και να φουσκώνει την καρδιά μας. Κι έτσι σκυμμένοι στην άβυσσο, νογούμε σύγκορμα, σύψυχα, να μας κυριεύει τρόμος. Από τη στιγμή εκείνη αρχίζει...
Σταμάτησα. 'Ηθελα να πω: «Από τη στιγμή εκείνη αρχίζει η ποίηση», μα ο Ζορμπάς δε θα καταλάβαινε και σώπασα.
-Τι αρχίζει; ρώτησε ο Ζορμπάς με λαχτάρα. Γιατί σταμάτησες;
-...Αρχίζει ο μεγάλος κίντυνος, Ζορμπά, είπα. 'Αλλοι ζαλίζουνται και παραμιλούν, άλλοι φοβούνται και μοχτούν να βρούν μιαν απάντηση, που να τους στυλώνει την καρδιά και λένε: "Θεός". 'Αλλοι κοιτάζουν από την άκρα του φύλλου το γκρεμό ήσυχα, παλικαρίσια και λένε: «Μου αρέσει».
Ο Ζορμπάς συλλογίστηκε κάμποση ώρα. Βασανίζουνταν να καταλάβει.
-Εγώ, είπε τέλος, κοιτάζω κάθε στιγμή το θάνατο, τον κοιτάζω και δεν φοβούμαι. 'Ομως και ποτέ, ποτέ δε λέω: Μου αρέσει. 'Οχι, δε μου αρέσει καθόλου! Δεν είμαι λεύτερος; Δεν υπογράφω!
Σώπασε, μα γρήγορα φώναξε πάλι:
-'Οχι, δε θ' απλώσω εγώ στο χάρο το λαιμό μου σαν αρνί και να του πω: «σφάξε με, αγά μου, ν' αγιάσω!»
Δε μιλούσα. στράφηκε, με κοίταξε ο Ζορμπάς θυμωμένος.
-Δεν είμαι λεύτερος; ξαναφώναξε.
Δε μιλούσα. Να λες «Ναι»! στην ανάγκη, να μετουσιώνεις το αναπόφευγο σε δικιά σου ελέφτερη βούληση -αυτός, ίσως, είναι ο μόνος ανθρώπινος δρόμος της λύτρωσης. Το 'ξερα, και γι αυτό δε μιλούσα.
Ο Ζορμπάς είδε πως δεν είχα πια τίποτα να πω, πήρε το κλουβί σιγά σιγά, να μην ξυπνήσει ο παπαγάλος, το τοποθέτησε δίπλα από το κεφάλι του και ξάπλωσε.
-Καλήνύχτα, αφεντικό, είπε φτάνει.

Πλάτων και Σωκράτης για τα Μαθηματικά και την Γεωμετρία

Posted: 10 Apr 2013 12:50 PM PDT

plato-geometry
Πλάτων και Σωκράτης για τα Μαθηματικά και την Γεωμετρία


Τα μαθηματικά και η φιλοσοφία γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της αγάπης των αρχαίων ελλήνων στην ακριβολόγηση και την απόδειξη. Μια ιστορική επομένως ανασκόπηση της φιλοσοφίας των μαθηματικών είναι φυσιολογικό να αρχίζει από εκεί. Σύμφωνα με τον Thomas Kuhn για να κατανοήσουμε παλαιότερες εργασίες οφείλουμε να ξεχάσουμε την τρέχουσα επιστήμη και να εμβαπτισθούμε στην ανατραπείσα θεωρία.

Ένας όμως σύγχρονος μαθηματικός δεν χρειάζεται να αναδιοργανώσει τη σκέψη του για να μελετήσει τα Στοιχεία του Ευκλείδη, τα οποία μοιάζουν με τις σύγχρονες εργασίες. Σήμερα είναι παραδεκτό πως τα Στοιχεία είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της ζωής του Πλάτωνα.
Ο Κόσμος του Είναι

Πρόκειται για μια σύντομη περιγραφή της θεωρίας των Ιδεών του Πλάτωνα. Έχουμε πχ εικόνες του ωραίου παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι απολύτως ωραίο. Ο υλικός κόσμος έχει ψεγάδια. Υπάρχει όμως ο κόσμος των Μορφών (Ιδεών), αιώνιος και αναλλοίωτος στον οποίο υπάρχει η «όντως Ομορφιά», η «Όντως Δικαιοσύνη» κλπ. Οι ιδέες είναι οντολογικά υπαρκτές όχι νοητικά κατασκευάσματα. Έτσι ο Πλάτων δεν θα συμφωνούσε με την άποψη ότι η ομορφιά ή δικαιοσύνη κλπ βρίσκονται στο τρόπο που βλέπει κανείς τα πράγματα. Ο φυσικός κόσμος ονομάζεται κόσμος του γίγνεσθαι γιατί υπόκειται σε αλλαγή και στη φθορά, κατανοείται δε με τις αισθήσεις.


Πώς κατά τον Πλάτωνα αντιλαμβανόμαστε τις Μορφές, δηλ. ποια είναι η επιστημολογία του; Τις αντιλαμβανόμαστε μέσω της νόησης. Στον έργο του «Μένων», ο Πλάτωνας υποστηρίζει ότι η «μάθηση» στην πραγματικότητα είναι ανάμνηση από τη ζωή της ψυχής στον κόσμο της Αληθείας, πριν εισέλθει στο σώμα. Τα μαθηματικά κατά τον Πλάτωνα είναι ένα μέσο για να εξυψωθεί το πνεύμα πέρα από τον υλικό κόσμο στον αιώνιο κόσμο του Είναι.
Ο Πλάτωνας για τα Μαθηματικά
Η γεωμετρία αποτελεί κατά τον Πλάτωνα ένα παράδειγμα του κόσμου των Ιδεών και της σχέσης του με τον φυσικό κόσμο. Ο τελευταίος δεν περιέχει τέλειους κύκλους ευθείες ή σημεία, σε αντίθεση με τον πρώτο. Τα γεωμετρικά αντικείμενα ως αιώνια και αναλλοίωτα δεν υπάρχουν στον φυσικό κόσμο. Τοιουτοτρόπως τα θεωρήματα της γεωμετρίας είναι αντικειμενικά αληθή ανεξάρτητα από τον νου την γλώσσα, ή άλλα χαρακτηριστικά του μαθηματικού. Πρόκειται για ένα ρεαλισμό ως προς την τιμή αληθείας, που φθάνει μέχρι τον ρεαλισμό στην οντολογία. Η ιεράρχηση στην οντολογία του Πλάτωνα φαίνεται στο σχήμα. Η γεωμετρική γνώση αποκτάται με καθαρή σκέψη, ή με ανάμνηση της ψυχής από την ύπαρξή της στον κόσμο του Είναι πριν εισέλθει στο σώμα.

Η δυναμική γλώσσα στη γεωμετρία (πχ κατασκευές) έφερε σε δύσκολη θέση πολλούς από την Ακαδημία του Πλάτωνα, αφού δεν συμβιβάζεται με το αναλλοίωτο και αιώνιο των γεωμετρικών αντικειμένων. Το γεωμετρικό σχήμα κατά τον Πλάτωνα βοηθά τον νου να συλλάβει τον αιώνιο και αναλλοίωτο κόσμο της γεωμετρίας, πως γίνεται όμως αυτό αφού ο κόσμος του Είναι είναι προσεγγίσιμος μόνο μέσω του νου και όχι των αισθήσεων. Οι συνεχιστές των θεωριών του Πλάτωνα, αν και εγκατέλειψαν κάποιες μυστικιστικές απόψεις του σχετικά με την επιστημολογία, διατήρησαν την άποψη ότι η γεωμετρική γνώση είναι a priori, ανεξάρτητη από την αισθητηριακή εμπειρία. Ένα εγειρόμενο ερώτημα που ζητά απάντηση είναι το πώς η γεωμετρία έχει εφαρμογές στο φυσικό κόσμο. Τις ίδιες απόψεις του ρεαλισμού ως προς την τιμή αληθείας, και ως προς την οντολογία έχει ο Πλάτων και για την αριθμητική και την άλγεβρα. Ισχύουν προσεγγιστικά στο φυσικό κόσμο, ενώ ισχύουν ακριβώς και αυστηρώς στον κόσμο τουΕίναι.

Η θεωρία των αριθμών στη αρχαία Ελλάδα ονομάζετο αριθμητική, ενώ η πρακτική αριθμητική λογιστική. Και η λογιστική και η αριθμητική κατά τον Πλάτωνα ανήκουν στον κόσμο των Ιδεών. Η αριθμητική ασχολείται με τους φυσικούς αριθμούς και η λογιστική ασχολείται με την σχέση μεταξύ των αριθμών. Και οι δύο βοηθούν το πνεύμα να συλλάβει τη φύση του αριθμού καθεαυτή.
Ο Σωκράτης για τα Μαθηματικά

Ο Πλάτωνας θαύμαζε τα επιτεύγματα των μαθηματικών. Δεν ήταν όμως ίδια η στάση του Σωκράτη. Ο Σωκράτηςενδιαφερόταν για την πολιτική και ηθική και όχι για την επιστήμη. Συζητούσε με τον καθένα που ήθελε και αυτό το έπραττε σε καθημερινή βάση. Στη συζήτηση προχωρούσε προσεκτικά, εκμαιεύοντας το πιστεύω του συνομιλητή του και κατόπιν προχωρούσε σε απροσδόκητες και ανεπιθύμητες συνέπειες αυτού του πιστεύω. Η όλη συζήτηση βοηθούσε στο ξεκαθάρισμα των αντιλήψεων. Αντίθετα ο ώριμος Πλάτων, ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά και διατείνεται ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει κάποιος, αφού είναι χρήσιμα σε όλες τις τέχνες αλλά και σε κάθε μορφή γνώσης και διανοητικής λειτουργίας. Υποστήριζε ότι με τα μαθηματικά μπορούσε να περάσει κάποιος την πύλη που οδηγεί στο όντως Είναι. Με τα μαθηματικά οι άρχοντες θα περάσουν από τον κόσμο του γίγνεσθαι στον κόσμο του Είναι. Για αυτό συνιστούσε πολύχρονη μελέτη των μαθηματικών, των οποίων η γνώση προϋποτίθετο για την ενασχόληση με την φιλοσοφία. 

Ο Πλάτωνας δεν πιστεύει ότι η φιλοσοφία είναι για τον οποιονδήποτε. Στην ιδανική του πολιτεία, ελάχιστοι συμμετέχουν στον φιλοσοφικό στοχασμό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία παίρνει τις οδηγίες από αυτούς κοιτώντας την δουλειά της. Έφθανε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η φιλοσοφία είναι ακόμη και επικίνδυνη για τις μάζες. Τα μαθηματικά προχωρούν με την μέθοδο της αποδείξεως, ενώ η Σωκρατική μεθοδολογία προχωρά με την μέθοδο της δοκιμής και του λάθους. Έτσι προϊόντος του χρόνου η μέθοδος του Σωκράτη εγκαταλείπεται από τον Πλάτωνα, ο οποίος θέλγεται από την χωρίς περιπλοκές μαθηματική μεθοδολογία την οποία θέλει να εφαρμόσει σε όλη την γνώση. Μετά τις σπουδές στα μαθηματικά και την φιλοσοφία κάποιοι θα συναντήσουν και κατανοήσουν τις Μορφές, ανεξάρτητα από παραδείγματα του υλικού κόσμου, φθάνοντας σε μη υποθετικές πρώτες αρχές.

NA TI KANOYN ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ...

Posted: 10 Apr 2013 12:40 PM PDT


Δείτε το βίντεο με δική σας ευθύνη και μη ρωτήσετε γιατί το κάνανε!
Σημασία έχει ότι το κάνανε και η άνεση που έχουν πιάνοντας το ακέφαλο κορμάκι του μικρού παιδιού!
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ....
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ‼!
ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! (Προσοχή - Σκληρές εικόνες) ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΣ ΚΑΜΙΝΗ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ;πηγη

Πώς λειτουργεί το "βραχιολάκι" - Η "μπίζνα" των σεκιούριτι και στο βάθος ιδιωτικές φυλακές και παρακολούθηση των πάντων

Posted: 10 Apr 2013 12:30 PM PDT


Η εφαρμογή του μέτρου γεωεντοπισμού κρατουμένων με το «αθώο» βραχιολάκι, είναι ο «προπομπός» έλευσης ιδιωτικών εταιρειών... σωφρονισμού.Και στο τέλος γενικο σχέδιο ειναι ο ελεγχος όλων!

 Έτσι ξεκίνησε σε ΗΠΑ και Αγγλία με τελικό στάδιο τη δημιουργία ιδιωτικών φυλακών από εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Η τοποθέτηση του «βραχιολιού» φέρνει άμεσα ιδιωτικές εταιρείες...
σεκιούριτι για την διαχείριση του κέντρου επιχειρήσεων εντοπισμού και διαχείρισης των «ειδικών» κρατουμένων.

Η «υπερφόρτωση» των φυλακών έφερε την άδεια κατάδικων με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή αλλιώς συσκευή γεωεντοπισμού. Πρόκειται για μια «εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών» είπε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης. Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά;

Πριν από μερικούς μήνες, όταν πρωτοακούστηκε η χρήση του «βραχιολιού» από επίσημα χείλη, ως διαρροή, τον Σεπτέμβριο του 2012, ο τεχνικός πραγματογνώμονας και σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου, κ. Άγγελος Αγραφιώτης είχε επισημάνει τους «κινδύνους» στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Είχε σημειώσει ότι πατρίδα των ιδιωτικών φυλακών είναι οι ΗΠΑ και ακολούθησαν η Μ. Βρετανία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Το «μοντέλο» αφορούσε την επιχειρηματικότητα των... σωτήρων και επενδύσεων σε αδύναμα οικονομικά κράτη.
Η χρήση του ηλεκτρονικού βραχιολιού παρακολούθησης, μας έλεγε ο κ. Αγραφιώτης, είναι ένας συνδυασμός επανδρωμένων και  ηλεκτρονικών υπηρεσιών,  ο οποίος παρέχεται από ιδιωτικές εταιρείες Security εδώ και χρόνια στην Αγγλία και στις U.S.A. ΄Ετσι επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των φυλακών και η οικονομία κλίμακας σε νέες επενδύσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, από το κράτος.

Σε ποιους μπαίνει

Το ηλεκτρονικό βραχιόλι, μας εξηγεί ο πραγματογνώμονας  και η εφαρμογή  του όπου αυτή γίνεται, τριχοτομείται. Η πρώτη αφορά σε κρατούμενους που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, η δεύτερη σε αυτούς που απολαμβάνουν το ευεργετικό μέτρο της ολιγοήμερης απουσίας- άδειας και τέλος σ' αυτούς που έχουν ενταχθεί σε ειδικά προγράμματα επανένταξης.

Και στις τρεις κατηγορίες, διευκρινίζει, εντάσσονται φυλακισμένοι συγκεκριμένων ελαφρών εγκλημάτων (κλοπών- μικροδιακίνησης ναρκωτικών κ.ά.) και όχι φυλακισμένοι δολοφονιών, τρομοκρατίας κ.λ.π

Για τους κρατούμενους σε κατ' οίκον περιορισμό, το βραχιολάκι προϋποθέτει την υποχρεωτική διαμονή (περιορισμό) των κρατουμένων, για το υπόλοιπο της ποινής τους στις οικίες τους,  αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους, με παράλληλη παρακολούθησή τους για την τήρηση της ποινής τους.

Και συμπεριλαμβάνει αφενός την ηλεκτρονική παρακολούθηση των κινήσεων του κρατουμένου, από τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security, όσο αυτός βρίσκεται εντός της οικίας του, αφετέρου τις τηλεφωνικού χαρακτήρα αιφνιδιαστικές «εφόδους» από τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security. Ενίοτε, σημειώνεται και δια ζώσης παρακολούθηση με κατ οίκον επισκέψεις από τους επιμελητές της ιδιωτικής εταιρείας security.

Για τον κρατούμενο σε άδεια, όσο βρίσκεται μέσα στο σπίτι του ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια καθώς η ηλεκτρονική παρακολούθηση των κινήσεων του ανατίθεται και αυτή στον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security, ενώ μέσω ενσωματωμένου GPS εντοπίζεται ανά πάσα στιγμή το στίγμα του.

Για τους κρατούμενους υπό επανένταξη ή για όσους παρακολουθούν κάποιο ειδικό πρόγραμμα, όπως σπουδών, κοινωνικής εργασίας η οποία του έχει επιβληθεί κ.ά. που επιβάλει την ελευθερία κινήσεών του ακόμη και σε καθημερινή βάση, μιας και το βράδυ θα επιστρέφει στο κατάστημα κράτησης ή το σπίτι του, συμπεριλαμβάνει μονότονα αυστηρά την ηλεκτρονική παρακολούθηση των κινήσεων του κρατουμένου, από τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security, όσο αυτός βρίσκεται εντός της οικίας του και μέσω GPS όταν βγαίνει από αυτή.

Πως λειτουργεί

Στον κρατούμενο τοποθετείται αγκράφα στο πόδι του,  η οποία λειτουργεί ως πομπός, σε ραδιοφωνική συχνότητα,  στέλνοντας ένα συνεχές σήμα στην κεντρική μονάδα (πομποδέκτη).

Στο σπίτι του εγκαθίσταται κεντρική μονάδα (πομποδέκτης), που επικοινωνεί (call back) με τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security μέσω τηλεφωνικής γραμμής, οποτεδήποτε αυτό απαιτηθεί.

Σε περίπτωση απομάκρυνσης,  πέραν της προβλεπόμενης απόστασης, (25m) διακόπτεται η επικοινωνία μεταξύ των πομποδεκτών,  με αποτέλεσμα η κεντρική μονάδα να πραγματοποιεί Call back alarm,  στον κεντρικό σταθμό. Call back alarm προκαλείται και όταν ο κρατούμενος διαρρήξει την αγκράφα (tamper) ή προσπαθήσει να μετακινήσει ή να ανοίξει την κεντρική μονάδα (tamper). Σε περίπτωση alarm, ο κεντρικός σταθμός διενεργεί τηλεφώνημα στην οικία του κρατουμένου, κατευθύνεται στην οικία ο επιμελητής και παράλληλα ειδοποιείται και η αστυνομία.

Η κεντρική μονάδα κρατά στη μνήμη της ιστορικό, το οποίο αποστέλλει στον κεντρικό σταθμό,  με τη διαδικασία του 24hours check, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Άλλος τρόπος είναι η τοποθέτησης στον κρατούμενο αγκράφας στον αστράγαλό του, (πομπός),  η οποία στέλνει σε ραδιοφωνική συχνότητα συνεχές σήμα στην  ειδική επαναφορτιζόμενη ζώνη που τοποθετείται στη μέση του, η οποία λειτουργεί ως φορητή κεντρική μονάδα (Πομποδέκτης ραδιοφωνικός και GPS), όσο αυτός θα κινείται εκτός της οικίας του.
Ο κεντρικός σταθμός γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του κρατουμένου μέσω GPS,  όταν αυτός κινείται εκτός της οικίας του. Σε περίπτωση απομάκρυνσης- διάρρηξης,  πέραν της προβλεπόμενης απόστασης, (ζώνη- αγκράφα 2 μέτρα)  διακόπτεται η επικοινωνία μεταξύ των πομποδεκτών,  με αποτέλεσμα η ζώνη (κεντρική μονάδα) να πραγματοποιεί Call back alarm,  στον κεντρικό σταθμό.

Τέλος, υπάρχει το πρόγραμμα Voice verification (βιομετρικό πρόγραμμα) οι δυνατότητες του οποίου είναι οι εξής: Αρχική καταγραφή της φωνής του κρατουμένου και καταχώρησή της σε αρχείο του κεντρικού σταθμού παρακολούθησης.

Εξακρίβωση μέσω της φωνής του και των καταχωρημένων δεδομένων στον κεντρικό σταθμό (σύγκριση),  σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα ήχο, και λέξεις κλειδιά που αυτός χρησιμοποιεί,  εάν αυτός βρίσκεται στο σημείο που δηλώνει.
Υπόδειξη προς τον κρατούμενο  να κάνει call back στον κεντρικό σταθμό από το πλησιέστερο σταθερό τηλέφωνο που βρίσκεται. Σε πιο εξελιγμένη  version του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα ανίχνευσης ψεύδους.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση διάρρηξης του βραχιολιού,  ή παραβίασης των γεωγραφικών ορίων που πρέπει να κινείται ελεύθερα ο αδειοδοτημένος κρατούμενος,  συλλαμβάνεται και οδηγείται σε σωφρονιστικό κατάστημα. Παράλληλα διπλασιάζεται η ποινή του και δεν λαμβάνει ποτέ ξανά άδεια.

Τα θετικά σημεία για τον κρατούμενο επισημαίνονται στην καλύτερη διαβίωση του κρατούμενου, ότι περνάει σημαντικό χρόνο  με την οικογένειά του και όπως έχει αποδειχτεί στατιστικά,  τον βοηθά να επανενταχτεί καλύτερα και γρηγορότερα στην κοινωνία, ενώ η έννοια της παρακολούθησης, τον αποτρέπει να επαναλάβει αδικήματα ή επισκέψεις σε παλιά στέκια.

Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα ο 9 από τους 15 αδειούχους κρατούμενους,  έκαναν χρήση σκληρών ναρκωτικών ουσιών και οι 2 κατηγορήθηκαν ως εμπλεκόμενοι σε δίκτυο διακίνησης. Επίσης, του παρέχεται η δυνατότητα σπουδών ή επιμόρφωσης δίνοντας του επιπλέον «όπλα» στην προσπάθεια επανένταξης.

Άλλα «θετικά» είναι η αποσυμφόρηση των κορεσμένων φυλακών, η μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με δαπάνες για την κατασκευή νέων φυλακών, μείωση του κόστους φύλαξης και διατροφής των φυλακισμένων, ή στην περίπτωση που κάποιος καταδικαστεί να μην πλησιάζει θυματοποιημένο από τον ίδιο άτομο ή άτομο το οποίο απειλεί, πως με το βραχιολάκι ο κρατούμενος δεν θα εισέλθει σε  απαγορευμένη περιοχή όπως η γειτονιά του θύματος.

 Ιδιωτικές φυλακές;

Δεν θεωρείται διόλου τυχαίο επίσης, πως οι εταιρείες κολοσσοί που κυριαρχούν στις ΗΠΑ στο τομέα της ιδιωτικοποιημένης φυλακής είναι η γνωστή και εδώ στην Ελλάδα εταιρία σεκιούριτι Group 4 και η Wakenhut (τώρα ονομάζεται GEO Group). Αυτές οι δύο σχεδόν μονοπωλούν τον κλάδο με 264 σωφρονιστικά καταστήματα κυρίως στις νότιες και δυτικές πολιτείες, χωρητικότητας 99.000 κρεβατιών-κρατουμένων. Και όπως δείχνουν τα νούμερα τα καταφέρνουν αρκετά καλά αυξάνοντας σταθερά την αναλογία των κρατουμένων σε ιδιωτικές προς κρατικές φυλακές, από 6% το 2000, σε 9% το 2007, καθώς και τα κέρδη τα οποία ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόσφατα, προκλήθηκε σάλος από το γεγονός ότι μετέφεραν ολόκληρες τις φυλακές μαζί με τους κρατούμενους στο γειτονικό Μεξικό, εξαιτίας του μειωμένου κόστους από την απασχόληση ως «σωφρονιστικούς» και διαχειριστικούς υπαλλήλους φθηνότερο εργατικό δυναμικό.

Στην Ελλάδα, η πρώτη φορά που μπήκε θέμα ιδιωτικής φυλακής, ήταν αμέσως μετά την δεύτερη εναέρια απόδραση των Παλαιοκώστα- Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού (22-2-2009). Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, ανακοίνωνε μια σειρά από μέτρα, για την καλύτερη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και μια νέα «νομοθετική ρύθμιση» για την πρόσληψη «διευθυντών φυλακών με ειδικά προσόντα». Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα Ημερησία στις 24 Φλεβάρη, «η κυβέρνηση προχωρεί τον σχεδιασμό αποκρατικοποίησης και των φυλακών, ξεκινώντας με ιδιώτες μάνατζερ».

Σήμερα, οι συνθήκες για την ιδιωτικοποίηση του σωφρονισμού, εμφανίζονται ωριμότερες από ποτέ…


πηγη

Δείτε ποιο τρόπο χρησιμοποιούν για να ελέγχουν το κλίμα κατά βούληση

Posted: 10 Apr 2013 12:20 PM PDT

Ο Αρχιεπίσκοπος έχει τιμηθεί με τον Αστέρα του Τάγματος των Ναϊτών – φωτογραφίες

Posted: 10 Apr 2013 12:10 PM PDT


του Κώστα Ζαφειρίου

ierovima.gr-Οι σχέσεις του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με το Τάγμα των Ναϊτών χρονολογείται από το 2009 την εποχή που τιμήθηκε με τον Αστέρα του Τάγματος των Ναϊτών και του απενεμήθη το σχετικό Δίπλωμα ενώ παρέλαβε και επιταγή 1.000 δολαρίων ως πρώτη δόση για τα...
έργα επισκευής του Καθεδρικού Ναού.

Αυτό διαβάζουμε σε δημοσίευμα του εντύπου "Ναϊτικά Νέα" (φωτο).
Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε ότι ο μακαριώτατος έδωσε τον Νοέμβριο του 2009 εντολή στον μητροπολίτη Μαραθώνος κ. Μελίτωνα να παραστεί ως εκπρόσωπός του σε «Τελετή Περικοσμήσεως των Νέων Ιπποτών».

Διαβάζουμε λοιπόν στα Ναϊτικά Νέα (τεύχος 1-Ιανουάριος-Μάρτιος 2010), στην τέταρτη σελίδα (φωτο): (συνέχεια)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ PATRIC E. REA ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟΝ Β'

«Στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Μέγας Διοικητής του Παγκοσμίου Τάγματος, Στρατηγός PATRIC E.REA, συνοδευόμενος από τον Μεγάλο Προκαθήμενο Σταμάτη Κοντογεώργη, τον Μεγάλο Καγκελάριο Δημήτριο Τζίμα, τον Διοικητή Αθηνών Στέλιο Κατσέλη και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γεώργιο Παπαχρήστο, επισκέφθηκαν εθιμοτυπικώς τον Μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο τον Β'.»
Και παρακάτω διαβάζουμε:

«Ο Στρατηγός Μέγας Διοικητής ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το Διεθνές Τάγμα των Ιπποτών του ναού των Ιεροσολύμων, το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί και ανεπτύχθη η σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών. Τέλος ο Στρατηγός Μέγας Διοικητής παρέδωσε στον Μακαριώτατο, το ποσό των 1.000 δολαρίων, σαν πρώτη δόση, για τη συμβολή του προσωπικά στα έργα επισκευής του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Στρατηγό Μεγάλο Διοικητή για την ευγενική προσφορά. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Τάγμα και έδωσε εντολή όπως κατά την Τελετή της Εθνικής Περικοσμήσεως των Νέων Ιπποτών την 28η Νοεμβρίου 2009, να παραστεί και τον εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ.κ.ΜΕΛΙΤΩΝ.
Στη συνέχεια έγινε η απονομή του ΑΣΤΕΡΑ του ΤΑΓΜΑΤΟΣ από τον Στρατηγό Μεγάλο Διοικητή προς τον Μακαριώτατο και ανεγνώσθη το σχετικό ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ»

anti-ntp

Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

Posted: 10 Apr 2013 12:00 PM PDT


1. Xτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.
2. Πονόδοντο Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί.
3. Aποτοξίνωση Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα (μαύρα ούρα το πρωί) 
4. Πυρετός Βρασμένη ρίγανη και κανέλα 
5. Γαστρεντερολογικά - διάρροια Βρασμένη ρίγανη 

6. Δυσπεψία - πίεση (130 ασθένειες) Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό 
7. Πόνοι της περιόδου Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι .
8. Κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα (ιονιστής).
9. Ξεβουλώνει την μύτη Μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές .
10. Αφομοιώνεται o σίδηρος Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι (όχι φέτα, όχι ξύδι).
11. Κυτταρίτιδα Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό peeling στο πρόσωπο και διώχνει την Κυτταρίτιδα από το σώμα.
12. Φαγούρες και εκζέματα Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα και για στην ευαίσθητη περιοχή.
13. Μύκητες του δέρματος Μαύρο τσάι κάνουμε ποδόλουτρο κάθε βράδυ για 20-30 μέρες 
14. Μύκητες των νυχιών Ποδόλουτρο με 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κουταλιά πράσινο.
15. Πονοκέφαλος Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες 
16. Πίεση Τσουκνίδα βρασμένη. Ή Χυμός από λεμόνι σκέτο \. Πράσινο αλάτι με Κάλιο (με πράσινα γράμματα): δεν προκαλεί φούσκωμα
17. Μεταβολισμός Ρόφημα κανέλας, Εχινάκια μέσα στο φαγητό στο τέλος του βρασμού , παίρνουμε βιταμίνη C.
18. Διαύγεια Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα .
19. Πόνος Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα 
20. Απόφραξη των αρτηριών Χυμός από τρία λεμόνια και 1 κουταλιά μέλι τα βάζουμε στο ψυγείο πίνουμε 1 κουταλιά της σούπας κάθε πρωί.
21. Για τους άντρες μετά το σεξ να γίνεται η ούρηση καθιστοί για να αδειάζει η κύστη και να καθαρίζει.
22. Λιποθυμία είναι Όταν πέσει κάποιος κάτω αν είναι με κλειστά μάτια και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι. Εγκεφαλικό Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά). 
23. Καρδιά είναι Αν έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι είναι βάζουμε μια ασπιρίνη κάτω από την γλώσσα.
24. Εγκαυμα ρίχνουμε οινόπνευμα και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού δεν αφήνει κανένα σημάδι. η πατάτα Καψίματα Ψεκάστε κρύο νερό στην καμένη περιοχή μέχρι η θερμότητα να μειωθεί κατόπιν απλώστε μια ντουζίνα ασπράδι από αυγά 
25. Δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε να πιει ασπράδι αυγού, εγκλωβίζει τις ουσίες.
26. Απόφραξη Αν βάλει το παιδί κάτι στην μύτη του βάζουμε να εισπνεύσει πιπέρι, φτερνίζεται και το βγάζει.
27. Ο καφές με το γάλα κάνει μούχλα στο στομάχι. Ο νεσκαφέ είναι χημικό που γίνεται σαν κόλα στο στομάχι.
28. Πονάει το αφτί; Στάξε μερικές σταγόνες λιωμένο κρεμμύδι!

1. Ένα μείγμα βοτάνων που θα βοηθήσουν το λεμφικό σύστημα όταν παρουσιαστεί πρόβλημα είναι το ακόλουθο:
Εχινάκια 2 μέρη
Γάλιο 1 μέρος
Υδραστίδα 1 μέρος
Φυτολάκκα 1 μέρος
Το ρόφημα αυτό πρέπει να πίνεται τρεις φορές τη μέρα.
Αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες καταστάσεις, όταν χρειάζεται ενίσχυση η λεμφική παροχέτευση.
2. Η διάρροια δίνει και παίρνει; Ανακάτεψε ένα κουταλάκι ωμό καφέ με το χυμό μισού λεμονιού και… τέλος στις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα!
4. Μυρίζουν τα πόδια σου; Κάνε ένα ποδόλουτρο με αφέψημα φασκόμηλου!
5. Έχεις λόξυγκα; Φάε λίγη ζάχαρη!
6. Τα μαλλιά σου είναι θαμπά και άτονα; Ξέπλυνέ τα με λίγο ξύδι!
7. Τα χείλη σου είναι σκασμένα και πονάνε; Κάνε συχνά επάλειψη με μέλι!
8. Έκοψες το δάχτυλό σου και αιμορραγεί; Ρίξε λίγο μαύρο πιπέρι (για όσους αντέχουν!).
9. Έχεις ταχυπαλμία και άγχος; Ανασήκωσε τους αντίχειρες!
10. Το κεφάλι σου πάει να σπάσει από τον πονοκέφαλο; Κάνε κομπρέσες εμποτισμένες με αφέψημα δυόσμου!
11. Υποφέρεις από αϋπνίες; Φόρεσε κάλτσες λίγο πριν κοιμηθείς για να είναι τα άκρα σου ζεστά!
12. Πονάει η κοιλιά σου; Κάνε επάλειψη με ελαιόλαδο!
13. Έκαψες το δαχτυλάκι σου στο σίδερο; Ρίξε επάνω στο έγκαυμα λίγο καφέ!
14. Πονάει το δοντάκι σου! Πριν πας στον οδοντίατρο, βάλε λίγο πάγο για να ανακουφιστείς!
15. Έχεις πρησμένα μάτια από το ξυνύχτι; Βάλε μια φέτα ωμής πατάτας κάτω από τα μάτια!
16. Έχεις πυτιρίδα! Το ξέρεις; Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με αφέψημα δεντρολίβανου!
17. Έβγαλες μια άφθα στο στόμα ή πρήστηκαν οι αμυγδαλές σου; Κάνε γαργάρες με φασκόμηλο.
18. Χτύπησες το χεράκι σου; Βάλε στην πληγή κατάπλασμα από ρίγανη!
19. Ζαλίζεσαι και όλα γύρω σου γυρίζουν; Πιες λίγο χυμό λεμονιού στον οποίο θα προσθέσεις λίγη σόδα.
20. Έπαθες ψύξη και έχεις «στραβολαιμιάσει»; Κοπάνησε φρέσκα φύλλα ρίγανης, ζέστανέ τα λίγο και κάνε επάλειψη στο σημείο που πονάς!.....
29. Άγχος:
Aν πριν από έναν διαγωνισμό ή κάποιο άλλο αγχογόνο γεγονός δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις κατευναστικές και υπνωτικές ιδιότητες του φρέσκου βασιλικού. Bάλτε 25 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1/2 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του ύπνου, θα μπορέσετε εύκολα να κοιμηθείτε. Αν η νευρικότητα και το άγχος σας είναι πολύ έντονα, μπορείτε να ξεκινήσετε την θεραπεία αυτή αρκετές ημέρες πριν.
30. Ακμή: 
Ένα από τα καλύτερα φάρμακα που διαθέτει η φύση για να καταπολεμήσετε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή είναι η ντομάτα. Πλύνετε καλά μια ώριμη, βιολογική κατά προτίμηση ντομάτα, κόψτε τη σε λεπτές φέτες και απλώστε τη για 15΄ σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο. Μετά, πλύντε το πρόσωπό σας με ένα φυσικό σαπούνι που έχει ουδέτερο pH και σκουπιστείτε. Η αντισηπτική δράση της ντομάτας θα βοηθήσει στον περιορισμό της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος. H μικροβιοκτόνος δράση της θα εμποδίσει την περαιτέρω επιμόλυνση των ανοιχτών πόρων, ενώ οι βιταμίνες θα επισπεύσουν την ίαση και η δροσιστική της υφή θα σας ανακουφίσει από την αίσθηση φουντώματος.
Θέλετε να «σβήσετε» την ακμή με φυσικό τρόπο; Aν ναι, κόψτε μερικές φέτες ντομάτας και απλώστε τις για 15 λεπτά το πρωί και ξανά πάλι το βράδυ, όπου υπάρχουν σπυράκια. Ξεβγάλτε καλά το πρόσωπό σας και πλύνετέ το απαλά με ένα ουδέτερο σαπούνι. Τα άλατα και οι βιταμίνες που περιέχει η ντομάτα είναι μικροβιοκτόνα, επουλωτικά και αντιτοξικά και θα εξαφανίσουν τα σπυράκια.
31. Αϋπνία:
Αν έχετε δύσκολο ύπνο ή ξυπνάτε στην μέση της νύχτας και δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε, επωφεληθείτε από τις ηρεμιστικές και υπνωτικές ιδιότητες του μαρουλιού. Bράστε τα φύλλα ενός βιολογικού μαρουλιού σε 1/2 λίτρο νερό για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Πριν κοιμηθείτε, πιείτε αφού το σουρώσετε μια μεγάλη κούπα από το υγρό. Αυτό το γιατροσόφι, σε μικρότερη ποσότητα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα παιδιά.
32. Αδυναμία - Ατονία:
Νιώθετε αδυναμία και κόπωση; Yπάρχει ένα κλασικό γιατροσόφι που θα σας δώσει άμεσα την ενέργεια που σας λείπει. Xτυπήστε τον κρόκο ενός αυγού με όση ζάχαρη θέλετε και με μία κουταλιά ρούμι, μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει. Στην συνέχεια, ρίξτε από πάνω ένα ποτήρι γάλα ή νερό ζεστό και πιείτε το ρόφημα. H λεκιθίνη που περιέχει ο κρόκος θα σας δυναμώσει, ενώ το αλκοόλ από το ρούμι θα επιδράσει διεγερτικά και τονωτικά στον οργανισμό σας.
Αν νιώθετε αδυναμία και ατονία, μια θεραπεία με ωμό λάχανο θα σας αναζωογονήσει και θα σας δυναμώσει. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες (με πρώτη και καλύτερη τη βιταμίνη C), το λάχανο έχει θαυμάσια τονωτικά αποτελέσματα. Aν, λοιπόν, αναρρώνετε από μια ίωση και νιώθετε καταβολή των δυνάμεών σας, το καλύτερο φάρμακο είναι να τρώτε ένα μπολ λαχανοσαλάτα 2 φορές την ημέρα, για 3-4 ημέρες.
33. Αποτοξίνωση:
Αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλει τις τοξίνες, αγοράστε βιολογικά κεράσια και φυλάξτε τα κοτσάνια τους. H θεραπεία αποτοξίνωσης με αυτά είναι απλή. Bάζετε 30 γρ. κοτσάνια κερασιών στο μπλέντερ, ύστερα τα ρίχνετε σε 1 λίτρο κρύο νερό, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν για μισή περίπου ώρα. Πίνετε 1 ποτήρι από αυτό το αφέψημα πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ανάμεσα στα γεύματα. H διάρκεια της θεραπείας είναι 15 μέρες ή 3 εβδομάδες και πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε 3 μήνες. Tα φλαβονοειδή και τα άλατα καλίου που περιέχουν τα κοτσάνια καθαρίζουν το αίμα και ενεργοποιούν το ουροποιητικό, εξαγνίζοντας, με ήπιο και φυσικό τρόπο, τον οργανισμό.
34. Βήχας: 
Μια κρίση βήχα και το ενοχλητικό γαργάλημα στο λαιμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα φυσικό σιρόπι που θα φτιάξετε στο σπίτι.
Βάλτε ένα λεμόνι με την φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στην μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει τον βήχα. O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.
Aν υποφέρετε από έναν ενοχλητικό βήχα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό μαλακτικό για το λαιμό που θα σας ανακουφίσει. Kόψτε σε ροδέλες 3 πράσα και βάλτε τα να βράσουν καλά με λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, σουρώστε τα και αναμείξτε τα καλά με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Kάθε φορά που σας πιάνει κρίση βήχα, πίνετε μία κουταλιά από αυτό το φάρμακο. Tο πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και το κρεμμύδι και διαθέτει, όπως κι αυτά, πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς όμως να έχει τόσο έντονη γεύση και μυρωδιά. Tο μέλι, γνωστό για τις αντιβιοτικές, μαλακτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες υπάρχει σε πολλά αντιβηχικά γιατροσόφια.
Aν υποφέρετε από κρίσεις ξερού ή παραγωγικού βήχα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό γιατροσόφι με φρέσκα κρεμμυδάκια. Bάλτε στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ 5 χοντρά φρέσκα κρεμμυδάκια, σουρώστε τα και πιείτε μικρές γουλιές από τον χυμό πολλές φορές μέσα στη μέρα. O χυμός αυτός δρα ως ένα αποτελεσματικό αποχρεμπτικό, ενώ ταυτόχρονα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
35. Βουλωμένο αυτί: 
Αν το αυτί σας βουίζει και δεν ακούτε καλά , ίσως το πρόβλημά να οφείλεται στην συγκέντρωση κηρήθρας στο εσωτερικό του. Για να απαλλαγείτε από την κηρήθρα βάλτε στο αυτί ένα κομμάτι βαμβάκι που θα έχετε μουλιάσει με 1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο. Aφήστε το βαμβάκι όλη την νύχτα και το πρωί ξεπλύνετε το εσωτερικό του αυτιού με χυμό λεμονιού. Ακολουθήστε την θεραπεία για 4-5 μέρες και, αν το αυτί σας συνεχίσει να είναι βουλωμένο, κάντε του μια πλύση με χλιαρό νερό. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν την θεραπεία αν δεν είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα οφείλεται στην κηρήθρα ή αν έχετε πάθει διάτρηση του τυμπάνου.
36. Βρογχίτιδα: 
Για να καλμάρετε τον ενοχλητικό ξερόβηχα που προκαλεί η χρόνια βρογχίτιδα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό σιρόπι από υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας. Ψιλοκόψτε ένα ξερό κρεμμύδι και δύο φύλλα άσπρου λάχανου, ανακατέψτε τα, πασπαλίστε τα με σκούρα ζάχαρη και αφήστε τα να μείνουν για 48 ώρες. Aν πίνετε 1-2 κουταλιές από το σιρόπι που φτιάξατε 3-4 φορές την ημέρα, ο βήχας σας θα υποχωρήσει.
37. Γαστρίτιδα:
Ένα από τα πιο δραστικά αφεψήματα που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της γαστρίτιδας είναι η γλυκόριζα. Το βότανο αυτό παράγει μια βλέννα στο στομάχι η οποία επικάθεται στα τοιχώματά του, περιορίζοντας τις εκκρίσεις των οξέων. Για να το παρασκευάσετε, θα αναμείξετε σε 1/2 λίτρο βραστό νερό μία κουταλιά της σούπας γλυκόριζα σε μορφή σκόνης, θα την αφήσετε για 10 λεπτά και ύστερα θα τη σουρώσετε. Πίνετε αυτό το τσάι κρύο, 2-3 φορές τη μέρα πριν από τα γεύματα. Προσοχή, όμως! Η λήψη γλυκόριζας είναι απαγορευτική για τους υπερτασικούς.
38. Γρίπη: 
Oι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ (πιπερόριζα) -που εδώ και αιώνες αντιμετωπιζόταν ως πανάκεια στην Aνατολή- σήμερα πια αναγνωρίζονται και από την Δύση. Aν γυρίσατε στο σπίτι σας και νιώθετε τα προεόρτια της γρίπης να σας τριγυρίζουν, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχετε κομμάρες και μυϊκούς πόνους, κάντε, πριν πέσετε για ύπνο, ένα 15λεπτο καυτό ποδόλουτρο με 1-2 ρίζες φρέσκου τζίντζερ ή 2-3 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη.
39. Δυσφορία: 
Αν έχετε κάπου φυτέψει δεντρολίβανο, αξίζει να ξέρετε ότι, για όσο διαρκεί η ανθοφορία του, έχετε στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας ένα πολύτιμο φάρμακο για τις μέρες που υποφέρετε από βάρος, δυσφορία, διάρροια και εμετούς που αποδίδονται σε κόπωση του συκωτιού και της χολής, αλλά και για τις μέρες που το παρακάνατε με το φαγητό και το αλκοόλ. Kόβετε 50 γρ. ανθισμένου φυτού, το ρίχνετε σε 1 λίτρο βραστό νερό και το αφήνετε να μείνει για 10 λεπτά. Θα πίνετε ένα φλιτζάνι έγχυμα έπειτα από κάθε γεύμα για όσες μέρες νιώθετε ενόχληση. Για τον υπόλοιπο χρόνο, μπορείτε να αποξηράνετε μια ποσότητα ανθισμένου δεντρολίβανου και να χρησιμοποιείτε κάθε φορά 30 γρ. για 1 λίτρο νερό.
40. Διάρροια: 
Όποια και αν είναι η αιτία της διάρροιας (μικροβιακή ή ιογενής) που σας ταλαιπωρεί, υπάρχει ένας τρόπος να την σταματήσετε αμέσως. Φάτε ένα κουταλάκι ωμό ελληνικό καφέ πάνω στον οποίο έχετε στάξει 2-3 σταγόνες φρέσκο λεμόνι. Tα αλκαλοειδή συστατικά του καφέ, σε συνδυασμό με τις αντιδιαρροϊκές ιδιότητες του λεμονιού, θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα.
41. Δυσμηνόρροια: 
Από ένα κατάστημα βοτάνων προμηθευτείτε 500 γρ. αποξηραμένες ρίζες τσουκνίδας (Urtica urens). Όποτε υποφέρετε από τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας, βάλτε τις να βράσουν σε 3 λίτρα νερό μέχρι να μείνει μισό μόνο λίτρο αφεψήματος. Πιείτε από αυτό το τσάι 1 φλιτζάνι 3-4 φορές την ημέρα. Η τσουκνίδα, που περιέχει πολλά μέταλλα και οξέα, επιδρά καθαρτικά στο αίμα, ενώ ο χυμός της έχει, σε περίπτωση αιμορραγίας, έντονη αιμοστατική δράση.
42. Εφίδρωση ποδιών: 
Πολύ πλούσιο σε τανίνες, το τσάι παίζει έναν «αποξηραντικό» ρόλο και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό, αν έχετε πρόβλημα έντονης εφίδρωσης των ποδιών. Αρκεί να βράσετε 4 λίτρα νερό με 2-3 φακελάκια τσάι, να το αφήσετε να κρυώσει και να κάνετε μέσα σε αυτό ένα ποδόλουτρο για 20 περίπου λεπτά. Αν το πρόβλημά σας είναι πολύ έντονο, μπορείτε να ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα.
 Το ίδρωμα των ποδιών επιδεινώνεται, με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα. Ένας εύκολος και φυσικός τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι το ποδόλουτρο με αφέψημα θυμαριού. Bράστε 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι σε 1/2 λίτρο νερό για 10 λεπτά και μόλις το αφέψημα κρυώσει αρκετά, κάντε με αυτό ένα ποδόλουτρο για μισή ώρα. Aν επαναλαμβάνετε την διαδικασία αυτήν καθημερινά για ένα διάστημα, η κακοσμία θα εξαφανιστεί.
43. Εμετός: 
Αν μετά από μια στομαχική δηλητηρίαση υποφέρετε από ναυτία και επαναλαμβανόμενους εμετούς, ένα αφέψημα από μαραθόσπορο θα σας ανακουφίσει από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Για να το φτιάξετε, θα πρέπει να χύσετε σε καυτό νερό πάνω από 10 γρ. μαραθόσπορο και να αφήσετε το έγχυμα για 15 λεπτά. Θα πρέπει να πίνετε ένα φλιτζάνι κάθε 4 ώρες.
44. Ερεθισμένα μάτια: 
Aν νιώθετε τα μάτια σας ερεθισμένα και ξηρά από την έκθεση στον ήλιο, μπορείτε να τα δροσίσετε κάνοντας πλύσεις με αφέψημα μαρουλιού. Bράστε ένα βιολογικό κατά προτίμηση μαρούλι σε 1/2 λίτρο νερό και μόλις γίνει χλιαρό, κάντε με αυτό πλύσεις στα μάτια. H ανακούφιση θα είναι άμεση! Αν νιώθετε τα μάτια σας ερεθισμένα και ξηρά από την έκθεση στον ήλιο, την σκόνη και τον αέρα, φτιάξτε ένα φλιτζάνι τσάι και αφήστε το να κρυώσει. Κάντε κομπρέσες με το τσάι για 5-10 λεπτά και θα νιώσετε αμέσως καλύτερα. Οι τανίνες που περιέχουν όλα τα είδη τσαγιού (πράσινο, μαύρο) θα προκαλέσουν αποσυμφόρηση, ενώ παράλληλα θα ενυδατώσουν, θα συσφίγξουν και θα τονώσουν τα κουρασμένα σας βλέφαρα.
45. Ευαίσθητα νύχια: 
Οι λόγοι που κάνουν τα νύχια μας να σπάνε και να ξεφλουδίζουν είναι πολλοί. Kάποιοι είναι απλοί και έχουν να κάνουν με τις καθημερινές μας συνήθειες (π.χ. πλύσιμο πιάτων και στο χέρι) και κάποιοι άλλοι είναι σοβαρότεροι, όπως π.χ. μυκητιάσεις και απαιτούν γνωμάτευση γιατρού. Αν υποφέρετε από αυτό το σύμπτωμα, επειδή απλώς «κακομεταχειρίζεστε» τα χέρια σας, δοκιμάστε μια πρακτική συνταγή: Kάθε πρωί και βράδυ επί ένα 15θήμερο πρέπει να βουτάτε τις άκρες των δαχτύλων σας σε ένα μπολ, στο όποιο έχετε ρίξει τον χυμό ενός φρεσκοστυμμένου λεμονιού και να αφήνετε τα νύχια σας να στεγνώσουν στον αέρα.
46. Εφίδρωση: 
Στις παλάμες και σταπέλματα υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση ιδρωτοποιών αδένων από οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος. Aν τα άκρα σας έχουν την τάση να ιδρώνουν υπερβολικά από υπερένταση, άγχος κλπ., μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με ένα απλό γιατροσόφι. Λιώστε μια φρέσκια ντομάτα στο μπλέντερ, αναμείξτε το χυμό με ένα κουταλάκι γλυκερίνη και απλώστε το μείγμα στα χέρια και σταπόδια σας. Oι αντιιδρωτικές ιδιότητες της ντομάτας θα εξαφανίσουν το δυσάρεστο σύμπτωμα, ενώ η γλυκερίνη με τη μαλακτική και ενυδατική της δράση θα κάνει τα άκρα σας απαλά.
47. Ημικρανίες: 
Γρήγορη ανακούφιση από μια κρίση ημικρανίας μπορεί να σας δώσει μια κομπρέσα με ξύδι, που θα ακουμπήσετε στο μέτωπό σας και θα ασφαλίσετε με ένα μαντίλι δεμένο γύρω από το κεφάλι. Tο ξύδι περιέχει, ως προϊόν της ζύμωσης που έχει υποστεί, οξικό οξύ, μια ουσία που δρα αποσυμφορητικά στα αιμοφόρα αγγεία, απαλλάσσοντάς σας από την υπεραιμία και τον πόνο.
48. Θαμπά μαλλιά: 
O ήλιος και η θάλασσα ταλαιπώρησαν τα μαλλιά σας και αυτά έχουν χάσει την ελαστικότητα και τη λάμψη τους; Φτιάχνοντας ένα τονωτικό μείγμα από τρία υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας, θα δείτε αμέσως την κατάσταση των μαλλιών σας να βελτιώνεται. Xτυπήστε τον κρόκο ενός αυγού με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά άσπρο οινόπνευμα 70 ή 80 βαθμών, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Kάντε απαλό μασάζ για αρκετή ώρα στο τριχωτό της κεφαλής σας, έτσι ώστε το μείγμα να πάει παντού και να απορροφηθεί. Στην συνέχεια ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό.
49. Ιγμορίτιδα:
Για γρήγορη ανακούφιση θα χρειαστούμε καρότα και λεμόνια. Με αυτά τα δύο τρόφιμα, που συνήθως βρίσκονται σε κάθε κουζίνα, μπορείτε να ακολουθήσετε για λίγες μέρες μια εύκολη θεραπεία που θα καθαρίσει τα ιγμόρειά σας. Kάθε πρωί βάλτε 1 σταγόνα χυμό καρότου σε κάθε ρουθούνι και κάθε βράδυ επαναλάβετε την θεραπεία αντικαθιστώντας το χυμό καρότου με 1 σταγόνα χυμό λεμονιού. Tο καρότο, πλούσιο σε βιταμίνη C και καροτένιο, έχει αναγνωρισμένη αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το λεμόνι είναι πολύ αποτελεσματικό μικροβιοκτόνο.
Mπορεί να μην τη θεραπεύει, αλλά αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο αντιμετώπισης που προσφέρει παράλληλα σημαντική ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα που συνοδεύουν μια κρίση ιγμορίτιδας. Bράστε 2 φλιτζάνια νερό, προσθέστε το χυμό 2 λεμονιών, πιπέρι, ένα κουταλάκι θαλασσινό αλάτι και μία χούφτα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα λεβάντας. Στην συνέχεια, πριν κρυώσει το μείγμα, σκύψτε πάνω από την γαβάθα, σκεπάστε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και κάντε για αρκετή ώρα εισπνοές. Tο συστατικά του μείγματος και ιδιαίτερα η λεβάντα παίζουν απολυμαντικό και αποσυμφορητικό ρόλο.
50. Κάλοι: 
Τα κλειστά και μυτερά παπούτσια συχνά δημιουργούν ενοχλητικούς ή επώδυνους κάλους στα πόδια. Mόλις παρατηρήσετε ότι σε κάποιο σημείο αρχίζει να εμφανίζεται σκλήρυνση της επιδερμίδας ή και κάλος, πριν πέσετε για ύπνο, μπορείτε να βάλετε πάνω του ένα φετάκι ντομάτας που θα συγκρατήσετε με μια γάζα. Aφήστε το κατάπλασμα όλη τη νύχτα. Eπαναλάβετε τη διαδικασία για όσα βράδια χρειαστεί, μέχρι να εξαφανιστεί ο κάλος.
Τοποθετήστε μια ροδέλα λεμόνι ή ντομάτα πάνω στον κάλο, τυλίξτε την με μια γάζα για να παραμείνει στην θέση της, και αφήστε την όλη τη νύχτα. Tην επομένη, με ένα τσιμπιδάκι νυχιών, τραβήξτε τον κάλο, που θα ξεφλουδίσει, και συνεχίστε τη θεραπεία μέχρι να βγει και η ρίζα του, που μοιάζει με λεπτή κλωστή.
Tα κλειστά παπούτσια συχνά επιτείνουν τους κάλους. Ένας τρόπος για να τους μαλακώσετε ή και να απαλλαγείτε τελείως από αυτούς είναι το επίθεμα σκόρδου. Tυλίξτε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει. Όσο η σκελίδα είναι ακόμα ζεστή, ακουμπήστε την πάνω στον κάλο και δέστε από πάνω μια γάζα για να μην μετακινηθεί από το συγκεκριμένο σημείο. Aφήστε το σκόρδο όλη τη νύχτα. Tο πρωί ο κάλος θα έχει μαλακώσει ή θα έχει αποκολληθεί.
51. Κοψίματα: 
Ψιλοκόβατε τα λαχανικά και κόψατε λίγο το δάχτυλό σας με το μαχαίρι; Tακτοποιούσατε τα χαρτιά σας και «σκίσατε» επιφανειακά το χέρι σας με ένα συνδετήρα; Aκόμα και αν δεν έχετε σε πρώτη ζήτηση αιμοστατικό, υπάρχουν δύο απλές λύσεις για το πρόβλημά σας. Aπλώστε πάνω στο μικρό κόψιμο ένα κομμάτι τσιγαρόχαρτο που λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά σαν αιμοστατικό ή ρίξτε πάνω στην πληγή άφθονο πιπέρι σε σκόνη. Το πιπέρι, που περιέχει κάποια αιθέρια έλαια και οξέα με αντιμικροβιακή και αιμοστατική δράση, δεν θα σας τσούξει καθόλου γιατί επενεργεί ερεθιστικά μόνο στη βλεννογόνο. Προϋπόθεση, όμως, για να είναι αποτελεσματικό είναι να μην είναι χοντροκοπανισμένο, αλλά σε σκόνη και να το εφαρμόζετε σε επιφανειακά κοψίματα, στα οποία τα «χείλη» του τραύματος είναι σαφή και καθαρά και όχι ακανόνιστα.
52. Κράμπες:
Oι νυχτερινές κράμπες στα πόδια είναι επώδυνες και ενοχλητικές. Για να τις αντιμετωπίσετε, μπορείτε να φτιάξετε λίγο χαμομηλόλαδο, που θα φυλάξετε σε ένα μπουκαλάκι δίπλα στο κρεβάτι σας. Ρίξτε 30 γρ. ξερό χαμομήλι σε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και αφήστε το για 15 περίπου λεπτά σε μπεν μαρί. Aν κάνετε μαλάξεις με το χαμομηλόλαδο, οι αναλγητικές, σπασμολυτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε τον ύπνο σας ανενόχλητοι.
53. Κρύωμα: 
Γυρίσατε σπίτι με όλα τα συμπτώματα: Kρυώνετε, έχετε ρίγος, πονοκέφαλο, πόνους στα κόκαλα και μυϊκή ατονία. Για να μη σας πάρει το κρύωμα από κάτω, ρίξτε 1 μεγάλο ποτήρι σαμπάνια, από αυτήν που ίσως προμηθευτήκατε για τις γιορτές, σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 2 κύβους ζάχαρη και αφήστε το μέχρι να πάρει βράση. Περιμένετε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορείτε να το πιείτε και μετά... κουκουλωθείτε με δύο παπλώματα. H εφίδρωση που θα προκληθεί θα σας ανακουφίσει άμεσα, ενώ παράλληλα τα σύνθετα σάκχαρα, τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα που περιέχει η σαμπάνια θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό, θα δράσουν κατά των ιών και θα επισπεύσουν την ίαση.
54. Λόξυγκας: 
Αν θέλετε να σταματήσετε έναν επίμονο και ενοχλητικό λόξιγκα, βάλτε δύο παγάκια σε μια γάζα και τοποθετήστε τα πάνω στον αφαλό σας. O λόξιγκας προκαλείται από τον σπασμό του φρενικού νεύρου, που ελέγχει την κίνηση του ηλιακού πλέγματος και βρίσκεται στον αφαλό. Mε το κρύο, το νεύρο θα χαλαρώσει και ο λόξιγκας θα σταματήσει. Aν ξαναρχίσει, επαναλάβετε την διαδικασία μία ακόμα φορά.
55. Μελανιές: 
Για να «σβήσει» μια μελανιά γρηγορότερα, μπορείτε να βάλετε πάνω της επιθέματα από κοπανισμένα φύλλα μαϊντανού. O μαϊντανός, ένα από τα πιο σημαντικά θεραπευτικά βότανα από την εποχή της αρχαιότητας, περιέχει αιθέριο έλαιο με αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες. Το επίθεμα από κοπανισμένα φύλλα μαϊντανού συμβάλλει στη διαστολή των τριχοειδών αγγείων κάτω από το δέρμα και, βελτιώνοντας τοπικά την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει να σβήσει γρηγορότερα η μελανιά.
56. Μυκητιάσεις: 
Αν έχετε ένα αίσθημα καψίματος στις πτυχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, ιδιαίτερα ανάμεσα στο τέταρτο και το πέμπτο δάχτυλο, τα οποία μπορεί να εμφανίσουν και αποξηραμένες πέτσες, τότε το πιθανότερο είναι ότι έχετε κολλήσει μια από τις πιο κοινές μυκητιάσεις: το λεγόμενο «πόδι του αθλητή». ΄Ενας εύκολος φυσικός τρόπος για να την καταπολεμήσετε είναι να ρίξετε ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού μαγειρική σόδα, να την αφήσετε για λίγα λεπτά και ύστερα να ξεπλύνετε καλά τα πόδια σας με χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνετε την θεραπεία αυτή όσον καιρό χρειαστεί, για να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.
57. Ναυτία: 
Aν υποφέρετε από ταξιδιωτική ναυτία, υπάρχει ένα σχετικά εύγευστο γιατροσόφι που μπορείτε να δοκιμάσετε. Mια μέρα πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι, φτιάξτε ένα έγχυμα με ίσα μέρη κανέλα, γαρίφαλο και ξερή μέντα. Yπολογίστε μία πρέζα για κάθε φλιτζάνι. Aφήστε τα μπαχαρικά και το βότανο στο βραστό νερό για 10-15 λεπτά. Φτιάξτε μια ποσότητα 2-3 φλιτζανιών και πίνετε σε όλη τη διάρκεια της μέρας μερικές γουλιές. Την επομένη, στο ταξίδι θα διαπιστώσετε ότι η ταξιδιωτική ναυτία είναι παρελθόν.
Yποφέρετε από ναυτίες που οφείλονται σε εγκυμοσύνη ή σε μετακινήσεις; Tο ξύδι είναι μια εύχρηστη λύση για το πρόβλημά σας. Aνακατεύοντας 1-2 κουταλιές μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό, που θα πιείτε το πρωί κατά τη διάρκεια του πρωινού και άλλο ένα το βράδυ με το δείπνο, θα απαλλαγείτε από την ναυτία και θα σταματήσετε τους εμετούς.
58. Νευροκαβαλίκευμα: 
Στραβοκοιμηθήκατε ή πάθατε ψύξη και δεν μπορείτε να κουνήσετε τον αυχένα σας; Mπορείτε να απαλλαγείτε από αυτή την ενόχληση, η οποία μπορεί να έχει μυϊκή, σκελετική ή νευρική προέλευση, ακολουθώντας την δοκιμασμένη θεραπεία που σας προτείνουμε. Θερμάνετε προσεκτικά με ένα σεσουάρ τον πονεμένο σβέρκο, προσέχοντας να μην καείτε, και στην συνέχεια κάντε για λίγα λεπτά τοπικό μασάζ με ένα μείγμα από έλαιο καμφοράς (θα το βρείτε στα φαρμακεία και στα καταστήματα βοτάνων και αιθέριων ελαίων) και λιωμένες σκελίδες σκόρδου. Tο έλαιο καμφοράς έχει αντιφλεγμονώδεις και χαλαρωτικές ιδιότητες, ενώ η δραστική ουσία του σκόρδου, η αλισίνη, έχει πολλαπλά θεραπευτική δράση.
Aν δεν μπορείτε να στρίψετε τον αυχένα σας, επειδή πιαστήκατε ή πάθατε ψύξη, ζεστάνετε με ένα σεσουάρ το σβέρκο σας και στη συνέχεια κάντε μασάζ με λάδι καμφοράς (με περιεκτικότητα 10%) στο οποίο έχετε ρίξει 3-4 σκελίδες λιωμένο σκόρδο. H αντιφλεγμονώδης και θερμαντική δράση της καμφοράς, σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλισίνης που περιέχει το σκόρδο, θα βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος τοπικά, θα χαλαρώσουν τους μυς και σε λίγο θα μπορείτε να κινήσετε τον αυχένα σας ελεύθερα. Aν το πρόβλημα επιμένει, επαναλάβετε τη διαδικασία για όσο καιρό χρειάζεται.
59. Πιτυρίδα: 
Aν θέλετε να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα με εναλλακτικό τρόπο, υπάρχει η μέθοδος με το σπανάκι. Bράστε σπανάκι και αφού το σουρώσετε και το αφήσετε να κρυώσει, βάλτε το σαν κατάπλασμα στο κεφάλι σας, φροντίζοντας να έρχεται όσο περισσότερο γίνεται σε επαφή με το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Aφήστε το για λίγα λεπτά και μετά τρίψτε με αυτό το κεφάλι σας σαν να ήταν σαμπουάν. Όποτε παρουσιάζεται το πρόβλημα, πρέπει να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία 2-3 φορές μέσα σε μία βδομάδα για να έχει αποτέλεσματα.
60. Πονόδοντος: 
Aν σας πιάσει πονόδοντος ή νευραλγία των δοντιών μέσα στην νύχτα και ψάχνετε κάτι που θα σας ανακουφίσει, θυμηθείτε τις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της λεβάντας. Mπορείτε να κάνετε στοματικές πλύσεις με αφέψημα (20 γρ. αποξηραμένα λουλούδια ή 40-50 νωπά που θα βράσετε για 15-20΄ σε 1/2 λίτρο νερό) ή κομπρέσες, που θα εφαρμόσετε πάνω στην πονεμένη περιοχή ή εξωτερικά στο σαγόνι ή στο μάγουλο.
61. Πονοκέφαλος:
Aν έχετε πονοκέφαλο, κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και ακουμπήστε τις λεμονόκουπες στα μηνίγγια σας για ένα τέταρτο της ώρας Tο λεμόνι, όπως άλλωστε και το ξύδι, περιέχει ένα οξύ που διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος και σε κάποια είδη πονοκεφάλου δρα ανακουφιστικά.
Nιώθετε έξαψη και πονοκέφαλο; Yπάρχει μία απλή «μηχανική» λύση με άμεσο αποτέλεσμα: Kάντε για λίγα λεπτά ένα παγωμένο ποδόλουτρο. Aυτή η διαφορά της θερμοκρασίας θα προσελκύσει αίμα στα πόδια, ανακουφίζοντάς σας έτσι από το αίσθημα πίεσης και τον πονοκέφαλο.
Θέλετε να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο που σας βασανίζει χωρίς να πιείτε κάποιο αναλγητικό φάρμακο; Mια εύκολη λύση είναι η πατάτα, που χάρη στις χαλαρωτικές για τους ιστούς ιδιότητες του αμύλου, αλλά και στη σπασμολυτική δράση διαφόρων ατροπινικών ουσιών που περιέχει, μπορεί να σας βοηθήσει. Aκουμπήστε 2 φρεσκοκομμένες φέτες ωμής πατάτας στους κροτάφους σας και ξαπλώστε σε ένα ήσυχο και σκοτεινό μέρος. Aνανεώνετε τις ροδέλες συχνά και για όση ώρα χρειάζεται, μέχρι να περάσει ο πονοκέφαλος.
62. Πονόλαιμος: 
Γνωστό από την αρχαιότητα για την αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή του δράση, το φασκόμηλο έχει θαυμάσια αποτελέσματα σε περίπτωση που υποφέρετε από πονόλαιμο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι οι γαργάρες. Για τον λόγο αυτό, θα διαλύσετε 2 ή 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 10 cl νερό (θεωρείται ο καλύτερος τρόπος) ή θα φτιάξετε ένα έγχυμα ρίχνοντας 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου για 10 λεπτά σε μισό λίτρο καυτό νερό. Θα χρειαστεί να κάνετε 2-3 φορές την ημέρα γαργάρες και να ακολουθήσετε τη θεραπεία συστηματικά, τουλάχιστον για 3 ημέρες. Το καλοκαίρι, που κάποιοι έχουν ευπάθεια και υποφέρουν από αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα ή οποιαδήποτε άλλη χρόνια ή περιστασιακή φλεγμονή του λαιμού, θυμηθείτε να δοκιμάσετε τις γαργάρες με αφέψημα από φύλλα βατομουριάς. Bάλτε 50 γρ. αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα σε 1 λίτρο κρύο νερό, καλύψτε το με το καπάκι και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Στην συνέχεια, σουρώστε το και κάντε με αυτό γαργάρες όσο πιο πολλές φορές μπορείτε μέσα στην ημέρα. H επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι τα φύλλα δρουν ευεργετικά στα τριχοειδή αγγεία και καταπολεμούν τα βακτήριακαι τις μυκητιάσεις.
Aνακατέψετε 1 κουταλιά μηλόξυδο με 1 κουταλάκι μέλι και διαλύστε το μείγμα σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό. Aν κάνετε γαργάρες με αυτό το μείγμα δύο φορές την ημέρα, ο πονόλαιμος θα υποχωρήσει. Eκτός από ισχυρό αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο, το μηλόξύδο είναι εξαιρετικό δυναμωτικό και βοηθάει τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει την κούραση και την προσβολή από διάφορα μικρόβια.
Tο σκόρδο, ένα από τα καλύτερα φυσικά αντισηπτικά και αντιβιοτικά, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε γρήγορα και από τον πονόλαιμο που σας ταλαιπωρεί, αρκεί να φτιάξετε ένα απλό θεραπευτικό κοκτέιλ. Λιώστε 2 σκελίδες σκόρδο και βράστε τις για 1 λεπτό σε ένα φλιτζάνι γάλα. Προσθέστε 1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι, που θα καλύψει και την γεύση του σκόρδου, και πιείτε το ρόφημα όσο είναι πολύ ζεστό.
63. Ρινορραγία: 
Αν ανοίξει η μύτη σας ξαφνικά, η πρώτη σας αντίδραση πρέπει να είναι να σταθείτε με το κεφάλι σας ελαφρά υψωμένο και να πιέσετε με το δάχτυλο το ρουθούνι για 10 λεπτά. Αν στη συνέχεια βάλετε μέσα στο ρουθούνι ένα μικρό κομματάκι βαμβάκι εμποτισμένο με μερικές σταγόνες λεμόνι, η αιμοστατική δράση του λεμονιού θα βοηθήσει να σταματήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά η αιμορραγία.
64. Συνάχι: 
Aν έχετε βουλωμένη μύτη ή συνάχι μπορείτε να βράσετε φύλλα ευκαλύπτου σε μια κατσαρόλα με νερό. Στη συνέχεια βάλτε το κεφάλι πάνω από την κατσαρόλα και κάνετε εισπνοές. H μύτη σας θα ξεβουλώσει και το συνάχι θα υποχωρήσει. Mπορείτε ακόμη να βράσετε λίγη σόδα ή αλάτι και να εισπνεύσετε τους υδρατμούς.
Για το μπούκωμα της μύτης βράστε 1 ποτήρι νερό για 2-3 λεπτά και όταν γίνει χλιαρό, προσθέστε 1/2 κουταλιά αλάτι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε ένα σταγονόμετρο ή μια σύριγγα από το φαρμακείο -χωρίς βελόνα- για να σταλάξετε 3-4 σταγόνες αλατόνερο στο κάθε ρουθούνι.
65. Τσιμπήματα:
Αν σας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήκα, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε, αν έχει μείνει μέσα το κεντρί, είναι να το βγάλετε προσεκτικά με το χέρι σας ή με ένα τσιμπιδάκι όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Στη συνέχεια, αν δεν διαθέτετε αμμωνία ή ξύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φρέσκο κρεμμυδάκι. Kόψτε το άσπρο τμήμα στη μέση και αλείψτε την περιοχή του τσιμπήματος με το χυμό του κρεμμυδιού που βγαίνει από το σημείο της κοπής ακολουθώντας απαλές κυκλικές κινήσεις με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Σταδιακά, ο πόνος και το τσούξιμο θα σβήσουν.
Σας φάγανε τα κουνούπια; Για να απαλλαγείτε από τη φαγούρα και την ενόχληση, τρίψτε φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας πάνω στα τσιμπήματα ή φροντίστε να έχετε σε ένα μπουκαλάκι λίγο έλαιο βάσης (χοχόμπα, σιτέλαιο κλπ.), στο οποίο θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο του φυτού. Η ανακούφισή σας από τα δυσάρεστα συμπτώματα θα είναι άμεση.
66. Τριχόπτωση: 
Μέλι
Αν μετά το καλοκαίρι τα μαλλιά σας είναι άτονα και παρουσιάζουν αυξημένη τριχόπτωση, μπορείτε να τα δυναμώσετε ακολουθώντας μια θεραπεία με μέλι. Διαλύστε ένα φλιτζανάκι μέλι σε τέσσερα φλιτζάνια ζεστό νερό. Λουστείτε κανονικά με το συνηθισμένο σας σαμπουάν, ξεβγάλτε καλά τα μαλλιά, στεγνώστε τα ελαφρά με μια πετσέτα και απλώστε πάνω τους το διάλυμα του μελιού. Αφήστε το να ενεργήσει για 10-15 λεπτά, ώστε να επιδράσουν τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες στον κορμό και το βολβό της τρίχας, και μετά ξεβγάλτε τα με άφθονο νερό. Επαναλάβετε την κούρα μελιού κάθε φορά που λούζεστε και μετά από λίγο καιρό θα δείτε σημαντική βελτίωση στο πρόβλημά σας.
67. Φλέματα: 
Ανανάς
Αν εσείς ή το παιδί σας βασανίζεστε από έναν παραγωγικό βήχα, αλλά δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε από τα φλέματα, πιείτε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από φρέσκο, ώριμο ανανά περίπου κάθε 2 ώρες. Tο ένζυμο βρομελίνη, που περιέχει ο ανανάς, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αποσυμφορητική δράση, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση τοπικών οιδημάτων, όπως, σε τούτη την περίπτωση, της αναπνευστικής οδού.
68. Φαγούρα: 
Καρότο
Aν λόγω έρπη, ορτικάριας εκζέματος ή οποιουδήποτε άλλου δερματολογικού προβλήματος νιώθετε φαγούρα στην επιδερμίδα σας, ένα κατάπλασμα από καρότο θα σας απαλλάξει άμεσα από αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα. Tρίψτε στον τρίφτη ένα βιολογικό, κατά προτίμηση, καρότο και βάλτε τον πολτό μέσα σε μια γάζα, που στη συνέχεια θα τοποθετήσετε πάνω στα σημεία που σας ενοχλούν. H β-καροτίνη, αλλά και οι άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που περιέχει το καρότο, θα σας ανακουφίσουν αμέσως από το δυσάρεστο σύμπτωμα.
Aν έχετε φαγούρα στο δέρμα επειδή βγάλατε κάποιο έκζεμα ή ορτικάρια, μπορείτε να δοκιμάσετε να βρείτε την λύση στο μπαλκόνι σας. Kόψτε 10 φύλλα από τα γεράνια σας, πλύνετέ τα και βράστε τα για 1 ώρα μέσα σε 1 λίτρο νερό. Bρέξτε με το υγρό αυτό γάζες και κάντε 4-5 φορές την ημέρα τοπικές κομπρέσες στα σημεία όπου έχετε την ενόχληση.
69. Αιμορροΐδες
Mαϊντανός 
Για να καταπραΰνετε τις αιμορροΐδες, μπορείτε να βράσετε για 10 λεπτά ένα μεγάλο μάτσο μαϊντανό σε 1 ποτήρι γάλα. Στην συνέχεια, τυλίξτε το μαϊντανό μέσα σε μια γάζα και κάντε με αυτήν ένα τοπικό κατάπλασμα. Tο ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν για κατάπλασμα βάλετε ωμό μαϊντανό, τον οποίο θα έχετε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.
70. Ακμή
Ντομάτα 
Ένα από τα καλύτερα φάρμακα που διαθέτει η φύση για να καταπολεμήσετε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή είναι η ντομάτα. Πλύνετε καλά μια ώριμη, βιολογική κατά προτίμηση ντομάτα, κόψτε την σε λεπτές φέτες και απλώστε την για 15΄ σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο. Μετά, πλύντε το πρόσωπό σας με ένα φυσικό σαπούνι που έχει ουδέτερο pH και σκουπιστείτε. Η αντισηπτική δράση της ντομάτας θα βοηθήσει στον περιορισμό της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος. H μικροβιοκτόνος δράση της θα εμποδίσει την περαιτέρω επιμόλυνση των ανοιχτών πόρων, ενώ οι βιταμίνες θα επισπεύσουν την ίαση και η δροσιστική της υφή θα σας ανακουφίσει από την αίσθηση φουντώματος.
71. Αναιμία 
Σκόρδο
Aν έχετε αναιμία, μπορείτε να φτιάξετε ένα παλιό γαλλικό γιατροσόφι. Kαθαρίστε και χοντροκόψτε 20-25 σκελίδες σκόρδο και ανακατέψτε τις σε ένα μπουκάλι με 250 γρ. αλκοόλ 40 βαθμών. Kλείστε το μπουκάλι ερμητικά και αφήστε το για 2 εβδομάδες στον ήλιο. Στην συνέχεια, φιλτράρετε το μείγμα και διατηρήστε το σε ένα μπουκάλι με σφιχτό πώμα. Kαταναλώστε αυτό το «λικέρ» σταγόνα-σταγόνα, διαλύοντάς το σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Aρχίστε με μία σταγόνα και αυξάνετε την δόση καθημερινά μέχρι να φτάσετε τις 20 σταγόνες. Mετά, μειώστε σταδιακά την δόση με τον ίδιο τρόπο.
72. Αρθρίτιδα 
Eλαιόλαδο 
Για να ανακουφίσετε μια πονεμένη άρθρωση, μπορείτε να καταφύγετε σε μια απλή θεραπεία με φυσικά υλικά. Zεστάνετε ελαφρά λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτέ το με τον χυμό ενός φρεσκοστυμμένου λεμονιού και τρίψτε απαλά για 10-15 λεπτά το σημείο που πονάει με το χλιαρό μείγμα. Kαλύψτε την άρθρωση με ένα χαλαρά δεμένο επίδεσμο και αφήστε τον όλη την νύχτα. Tο πρωί, πιείτε ένα χλιαρό ποτήρι νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει 1-2 κουταλιές μηλόξυδο και μία ή περισσότερες κουταλιές μέλι. Έτσι, θα επωφεληθείτε από τις αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και του λεμονιού και από την αποτοξινωτική δράση του μηλόξυδου και του μελιού, που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από την πονεμένη άρθρωση.
73. Ωτίτιδα 
Άσπρο ξύδι 
Aν θέλετε να περιορίσετε τον κίνδυνο μιας καλοκαιρινής ωτίτιδας, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα γιατροσόφι με απλά υλικά που υπάρχουν συνήθως σε κάθε σπίτι: καθαρό οινόπνευμα και άσπρο ξύδι. Aνακατέψτε 50 σταγόνες από το κάθε συστατικό και μετά το μπάνιο στην θάλασσα βάλτε 3 σταγόνες σε κάθε αυτί. Tο οινόπνευμα επιταχύνει το στέγνωμα του ακουστικού πόρου, ενώ το ξύδι τον προστατεύει από πιθανή εισβολή μικροβίων.
Μ' αυτή την απλή μέθοδο θεραπεύονται:
1) Πονοκέφαλοι 
2) Βρογχίτιδα 
3) Οδοντόπονοι 
4) Θρομβοφλεβίτιδες 
5) Χρόνιες αρρώστιες του αίματος 
6) Πολυνευρίτιδα 
7) Εκζέματα 
8) Επιληψία 
9) Όγκοι στομάχου 
10) Ασθένειες των εντέρων 
11) Καρδιακές παθήσεις 
12) Παθήσεις των νεφρών 
13) Γυναικολογικές αρρώστιες 
14) Γενικά όγκοι 
15) Αρθριτικά κλπ.
ΤΡΟΠΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Χρησιμοποιούμε λάδι (και κατά προτίμηση λάδι ηλίανθου - ηλιέλαιο).
Παίρνουμε, λοιπόν, μια κουταλιά σούπας λάδι στο στόμα μας και χωρίς να το καταπιούμε το «πιπιλίζουμε» σαν να έχουμε στο στόμα μας καραμέλα για 15-20 λεπτά.
Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται ήρεμα, χωρίς ένταση και νεύρα. Έτσι, «πιπιλίζουμε» την κουταλιά του λαδιού μέσα στο στόμα μας, μπροστά πίσω,ανάμεσα στα δόντια, χωρίς, όμως να καταπίνουμε ούτε ελάχιστη ποσότητα λαδιού απ' αυτη, που πήραμε. 
Καλό είναι, η διαδικασία αύτη να γίνεται το πρωί με άδειο στομάχι. Επίσης, αν θέλουμε να συντομεύουμε την θεραπεία της συγκεκριμένης αρρώστιας πρέπει να επαναλαμβάνουμε τη μέθοδο αυτή 2?3 φορές την ήμερα, πάντοτε, πάντοτε όμως με άδειο στομάχι.
Στην αρχή του «πιπιλίσματος» του λαδιού στο στόμα αυτό είναι πηχτό, μετά γίνεται ρευστό και άσπρο σαν γάλα. Στο τέλος της διαδικασίας πρέπει να φτύσετε αυτό το ρευστό λάδι, που είναι άσπρο σαν γάλα από το «πιπίλισμα» μέσα στο στόμα, κατευθείαν μέσα σε αποχέτευση,γιατί περιέχει πολλά μικρόβια και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την μετάδοση διάφορων ασθενειών. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να ξεπλένετε το στόμα σας πολύ καλά με νερό, για τυχόν υπολείμματα του λαδιού αυτού, γιατί είναι εστίες μολύνσεως.
Αν τώρα το λάδι, που θα φτύσετε, δεν είναι άσπρο σαν το γάλα, αλλά κιτρινωπό, αυτό σημαίνει, ότι η διαδικασία αυτή του «πιπιλίσματος» δεν έγινε σωστά και για αρκετό χρόνο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία αυτή εξ'αρχής σωστά και για τον απαιτούμενο χρόνο.
Δύο από τα πρώτα εμφανή αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής είναι η τόνωση των στεφανιαίων αρτηριών, καθώς και η λεύκανση των δοντιών.
Επίσης, ο ασθενής νιώθει μια σωματική ευεξία και γενικά μια γενική καλυτέρευση ολόκληρου του οργανισμού του. Απ' όσα, λοιπόν, μπορεί να συμπεράνει ο αναγνώστης αυτής μου της εισηγήσεως η μέθοδος αυτή είναι εντελώς ακίνδυνη, γιατί δεν προτείνω κανένα καινούργιο φάρμακο για θεραπεία, αλλά το αγνότερο όλων των τροφών, το λάδι, που από την αρχαιότητα είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

About the Author

Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις on 3:21 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By Αρμαγεδώνας Έλευσις on 3:21 μ.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "THE SECRET REAL TRUTH"

Δημοσίευση σχολίου

    Blog Archive

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - NEWS

Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Funny